Ce se mai aude de studiul de trafic din Florești / Când intră muncitorii pe strada Eroilor

Ce se mai aude de studiul de trafic din Florești / Când intră muncitorii pe strada Eroilor
| Foto: arhiva

Traficul sufocant din Florești rămâne una dintre cele mai des invocate probleme de către locuitorii comunei clujene. Administrația locală își pune speranțele în studiul de trafic achizționat în urmă cu câteva luni, mai exact în rezultatele și soluțiile oferite de acesta. 

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești de marți, 31 mai 2022, consilierul USR Lucian Contraș l-a întrebat pe primarul celei mai mari comune din țară, Bogdan Pivariu, dacă au început să se implementeze din soluțiile oferite de studiul de trafic.

Primarul din Florești a precizat că deja s-au lucrat la multe proiecte care au la bază acel studiu de trafic.

„Ele (proiectele - n.red.) trebuie avizate fiecare în parte de către Poliția Română, de siguranța circulației. Inclusiv strada Eroilor este unul dintre elementele principale în acel studiu de trafic. De asemenea, conform studiului pe Valea Gârbăului apar circulații pietonale, pe strada Răzoare se lucrează și vor apărea piste de biciclete, trotuarul va fi mult mai larg, iar întreaga zonă va fi sistematizată”, a explicat Pivariu.

Săptămâna viitoare ar putea începe oficial lucrările pe strada Eroilor

„Pe strada Eroilor s-a predat amplasamentul. Și astăzi au fost acolo rețeliștii care încă predau ceea ce știu ei că există în acel amplasament. Sper eu ca de săptămâna viitoare să înceapă lucrările propriu-zis, conform contractului”, a afirmat edilul Floreștiului.

Amintim, în urmă cu câteva zile Bogdan Pivariu a anunțat, la ZIUA LIVE, că s-a semnat contractul pentru demararea lucrărilor pe strada Eroilor.

Strada va fi transformată într-un bulevard modern

Noua stradă Eroilor va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite. Potrivit indicatorilor tehnici ai proiectului, asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați. Cele trei benzi de circulație vor avea o lățime de 3,25 metri fiecare.

De asemenea, se vor realiza 4.190 metri pătrați de trotuare, respectiv 1.950 metri pătrați de piste de biciclete, care vor avea o lățime de 2,20 metri. Pentru acoperirea Văii Sănăslaului va fi nevoie de 182 de metri de structură metalică și 110 metri pătrați de beton.

Valoarea este de 14 milioane de lei, fonduri guvernamentale și locale. 

Amintim că, în luna ianuarie a anului 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza