Ce se mai aude de parkingul din Cipariu

Ce se mai aude de parkingul din Cipariu

Municipalitatea nu a renunțat la ideea construirii unui parking subteran în Piața Cipariu, însă proiectul se află încă în analiză pentru că implică "câteva costuri majore", spune Emil Boc.

Clujenii așteaptă încă parkingul din Cipariu de care administrația locală vorbește de câțiva ani. 

"Avem pregătit în analiză parkingul de la Catedrala Greco-Catolică. Să vedem soluțiile tehnice, pentru că, fiind vorba de un parking subteran are câteva implicații majore de costuri pe ceea ce înseamnă structura de dezvoltare și acuma se analizează implicațiile costurilor", a declarat edilul Emil Boc, joi, la Napoca Live. 

În urmă cu trei ani investiția era estimată la aproximativ 8 milioane de euro.

"Municipalitatea va construi o parcare subterană, cu peste 300 de locuri, pe structură clasică sau cu sistem de lift, în Piaţa Cipariu. Investiţia este estimată la 8 milioane de euro. În acest moment, acolo sunt 99 de locuri de parcare. După ce va fi gata Biserica Greco-Catolică, acolo va fi esplanada şi intrarea în biserică. Noi ne dorim să facem în subteran un parking. Avem mai multe variante, mai multe propuneri. Acea investiţie, în acest moment, aşa cum ne-au prezentat datele proiectanţii, costă undeva la 8 milioane de euro", declara viceprimarul Dan Tarcea, la un post local de radio, în 2019.

Comenteaza