Ce proiecte vor fi prinse în bugetul Clujului pe anul 2024: drumuri, spitale, apă, canalizare

Ce proiecte vor fi prinse în bugetul Clujului pe anul 2024: drumuri, spitale, apă, canalizare
| Foto: Facebook.com/cjcluj

În mod deja tradițional, începutul anului vine cu dezbaterea și votul pe bugetul administrațiilor pbulice locale. Bugetul județului Cluj pe anul ce stă să se încheie a fost de puțin peste 200 de milioane de euro, cu un raport pozitiv al investițiilor față de cheltuieli, scenariu care se va repeta, cel mai probabil, și în 2024.

Alin Tișe, liderul forului administrativ județean clujean, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre proiectele care vor fi prinse în bugetul județului pe anul 2024.

Aș vrea să reamintesc de instalația de descompunere moleculară a deșeurilor, despre care am tot vorbit și care este un proiect foarte important pentru județ. O vom amenaja la Pata Rât această instalație care va procesa în totalitate gunoiul, inclusiv ultima fracție din gunoi care acum se aruncă în celulele de acolo. Va fi procesată și transformată în energie electrică.

Vorbim și de Centrul de Transplant și Spitalul Pediatric Monobloc. De asemenea, o să avem bani prinși pentru modernizarea anumitor spații care aparțin Bibliotecii Județene. Și alte școli speciale vor fi modernizate. Continuăm cu investițiile în Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Plămâni „Leon Daniello” și Spitalul de Recuperare.

Totodată, vom continua investițiile în rețelele de drumuri pe care le avem. Sperăm să ajungem cu asfalt pe toate drumurile județene. Asta este ținta noastră. În ceea ce privește infrastructura de apă și canalizare avem un proiect de jumătate de miliard în județ. Vom avea rețele în toate zonele.

Anul viitor vom avea un proiect nou: anume apă în Munții Apuseni. Practic vom duce apă potabilă în toate localitățile din zona Munților Apuseni din județul nostru. Vom ridica mult această zonă. Vom mai avea investiții importante și în anumite centre de la Direcția pentru Protecția Copilului.

Desigur, vrem și terminarea tuturor proiectelor pe care le avem acum în derulare. Spitalul nou de Neuropsihiatrie pentru copii, care va fi terminat în primele luni din 2024. La fel și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă. Cam acestea sunt proiectele în mare. Vom intra în mai multe detalii când vom contura bugetul pe anul viitor”, a declarat șeful CJ Cluj.

Comenteaza