Ce proiecte prioritare are administraţia din Baciu

Ce proiecte prioritare are administraţia din Baciu
Reprezentanţii primăriei comunei Baciu şi-au stabilit priorităţile pentru perioada următoare.

Comuna Baciu situată în zona metropolitană a Clujului are o importantă comunitate maghiară, de aproape 30 la sută. În mandatul 2012-2016, administraţia comunei a avut viceprimar maghiar, din partea UDMR. După alegerile locale, din iunie 2016, comuna Baciu are din nou viceprimar maghiar, pe Janos Balazs, inginer de profesie, ales consilier local pe listele PSD şi susţinut pentru această funcţie de colegii social-democraţi.

Ne-am dorit să sastisfacem cât mai mult electorat, şi din partea maghiarilor, să se simtă reprezentaţi la nivelul conducerii primăriei. Vrem să fim în continuare o comunitate unită", a explicat primarul comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan, alegerea făcută de PSD pentru postul de viceprimar.

Conducerea primăriei Baciu spune că are ca şi obiectiv general pentru acest mandat apropierea cât mai mult posibil de municipiul Cluj-Napoca, în condiţiile în care în ultima perioadă populaţia comunei a depăşit 10.000 de locuitori, iar mulţi dintre aceştia lucrează în Cluj-Napoca şi îşi duc copiii la şcolile din municipiu.

Reprezentanţii administraţiei din comuna clujeană Baciu au vorbit despre problemele prioritare pe care le au de rezolvat în perioada imediat următoare.

Unul dintre proiectele prioritare este construirea noii grădiniţe, pentru care am depus recent avizele pentru autorizare. Grădiniţa va fi construită pe aceeaşi locaţie, dar mai în spate, se va construi până când va fi gata, iar în acel moment, cea veche se va demola iar apoi se va amenaja locul de joacă din faţă, pentru că noua clădire este mult mai în spate, cu o curte foarte generoasă", a afirmat viceprimarul Baciului, Janos Balazs. Nevoia de locuri în grădiniţe şi creşe este foarte mare în comuna clujeană. „La cartierul Tineretului cum îi spunem noi, la blocurile noi construite, acolo grădiniţa funcţionează într-o locaţie cu chirie, încercăm să ne cumpărăm un spaţiu şi să avem creşă şi grădiniţă, şi asta este una din priorităţi, Depinde mult şi de preţul care ni se cere, deoarece bugetul este limitat şi trebuie găsită o soluţie convenabilă", a mai precizat viceprimnarul comunei clujene.

Autorităţile locale din comuna aflată în imediata apropiere a Clujului au în vedere şi punerea în valoare a zonelor cu potenţial turistic. „În zona Cheile Baciului avem în plan să facem un drum asfaltat, de la cabană până la lac, de aproximativ 1,2 kilometri, în special pentru zona de agrement. În momentul în care nu poţi ajunge uşor acolo, chiar dacă zona este frumoasă, e greu să o pui în valoare ca zonă de agrement", este de părere viceprimarul comunei Baciu. La ultima şedinţă de consiliu local din luna iulie, deliberativul comunei Baciu a aprobat achiziţionarea unui teren pentru construirea unei hale agroalimentare, unde oamenii să poată să-şi valorifice produsele.

La acestea se adaugă celelalte mari proiecte pe care comuna Baciu le are în implementare, printre care distribuţia apei potabile în localităţile Suceagu, Mera şi Rădaia, şi asfaltarea a 8,14 kilometri de drumuri agricole, un proiect pe fonduri europene, în valoare de 1 milion de euro.

 

 

 

 

 

Comenteaza