Ce planuri are Dorin Bob cu hotelul-problemă din Piața Mihai Viteazul

Ce planuri are Dorin Bob cu hotelul-problemă din Piața Mihai Viteazul

Omul de afaceri Dorin Bob a achiziționat recent controversatul imobil din centrul Clujului la licitație, de la lichidatorul judiciar al societății Eunicia Rotiserie, care deținea fostul hotel și care a intrat în faliment.

Hotelul Cristian, situat în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, ridicat pe trotuar, fără fundație și fără autorizație de construire, a fost vândut de lichidatorul judiciar al societății falimentare Eunicia Rotiserie SRL, patronată de Costică Pocol. „Societatea a fost radiată. Toate activele au fost valorificate", a confirmat pentru ZIUA de CLUJ un reprezentant Solvendi, lichidatorul judiciar al Eunicia Rotiserie.

Ultimul anunț de licitație publicat arată că prețul de pornire pentru Hotel Cristian a fost de 219.000 de euro + TVA, sumă la care, potrivit informațiilor ZIUA de CLUJ, a și fost adjudecată licitația de către Dorin Bob.

Omul de afaceri ia în calcul mai multe variante pentru fostul hotel, aflat acum într-o stare de degradare vizibilă, printre care și un aparthotel.

Încă nu avem planuri exacte pentru că trebuie expertizată clădirea" - Dorin Bob, dezvoltator imobiliar, noul proprietar al fostului Hotel Cristian

Pentru a renova imobilul și a-l reda circuitului economic, omul de afaceri va trebui să rezolve câteva dintre problemele clădirii, printre care și faptul că a fost ridicată fără fundație și fără autorizație de construcție și ocupă o parte din trotuar.

Ce planuri are Dorin Bob cu hotelul-problemă din Piața Mihai Viteazul

Mai devreme sau mai târziu, cazul va ajunge din nou în fața Consiliului Local și a primarului Emil Boc, pentru a încerca să intre în legalitate. Emil Boc ar fi preferat să demoleze Hotrelul Cristian, însă clădirea a fost salvată întrucât a intervenit termenul de prescripție, iar muncipalitatea nu a mai putut interveni.

"Din datele pe care noi le avem la Primărie, din nefericire, nu poate fi demolat astăzi. Aş dori să poată fi demolat acel hotel. Nu are acoperire legală. Nici în privirea exproprierii pentru cauză de utilitate publică nu este elegibil. Dacă putem indetifica o altă cale, vă rog să o faceţi cunoscută. E o moşternire urâtă din anii '90, pe care o ducem după noi", explicat edilul Emil Boc în martie 2021. 

Ulterior, primarul a detaliat: "S-au epuizat căile de legale de atac. E ridicată pe trotuar pe vremea lui Gheorghe Funar. Acolo a expirat termenul de prescripție. De aceea spun că juridic nu este cale legală. Ca să demolăm trebuie o sentință judecătorească. Când te duci la judecător, acesta spune că nu e posibil acest lucru".

Comenteaza