Video Ce investiții vrea să realizeze Primăria Florești prin Programul „Anghel Saligny”

Ce investiții vrea să realizeze Primăria Florești prin Programul „Anghel Saligny”
| Foto: arhiva

Administrația floreșteană a depus 8 proiecte prin programul Programul Național de Investiţii „Anghel Saligny”. Drumurile și canalizarea din comună vor beneficia de banii de la Guvern.

Primarul din Florești, Bogdan Pivariu, a vorbit, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre investițiile din cea mai mare comună din țară, prin programul care a aruncat coaliția de guvernare în aer.

„Comuna Florești a depus 8 proiecte pe Programul Național de Investiţii „Anghel Saligny”. Toate vizează modernizări, extinderi de apă-canal. Este foarte important pentru noi să accesăm aceste fonduri pentru a putea grăbi modernizarea și a rezolva cât mai multe probleme în comunitatea noastră”, a declarat, la ZIUA LIVE, edilul Floreștiului.

Pivariu a mai precizat că s-a depus și o cerere de finanțare pentru canalizare în satul Tăuți, singurul sat din comună care nu are sistem de canalizare.

„Sumele sunt foarte mari, avem inclusiv un proiect care vine să ajute și să rezolve problema canalizării în comuna Florești. Proiectul propune o canalizare paralelă cu cea existentă la momentul de față, care ar degreva partea sudică. Este destul de scump pentru că se face prin subtraversări, fiind o tehnică mai nouă. Se ridică la aproximativ 37 mil. lei”, a explicat Bogdan Pivariu.

Potrivit edilului, mai sunt depuse proiecte de modernizare a drumurilor, din zona Terra sau Avram Iancu, iar acestea se vor realiza cu toate utilitățile necesare.

Programul „Anghel Saligny” este considerat o continuare a programelor PNDL 1 și 2 și prevede alocarea către zona rurală a 50 de miliarde de lei. Cei de la USR au avut mai multe nemulțumiri de modul de alocare a banilor, iar acest lucru a dus la ruperea coaliției de guvernare cu PNL și UDMR.

Comenteaza