Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului. Episodul 1: PNL

Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului. Episodul 1: PNL
Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului
Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului
Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului
Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului
Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului
Ce afaceri învârt consilierii judeţeni ai Clujului

ZIUA de CLUJ vă arată ce firme deţin şi ce activităţi prestează consilierii judeţeni ai Clujului, care gestionează în fiecare an bugete publice de sute de milioane de lei.

Primii la care ne vom referi, în articolul de astăzi, sunt consilierii PNL, cei care deţin majoritatea în forul judeţean clujean. Menţionăm că am folosit ca surse principale de documentare declaraţiile de interese ale consilierilor şi site-ul termene.ro.  

Vicepreşedintele CJ Cluj, Marius Mânzat, care este şi consilier judeţean, deține și calitatea de asociat cu circa 50% în cadrul Palace Impex - intermedieri în comerţul cu produse alimentare, băuturi şi tutun, unde a  înregistrat în 2016 un profit de 655 RON și Paliman Prodexim SRL - fabricarea articolelor din fire metalice/fabricarea de lanţuri si arcuri, unde a înregistrat în anul fiscal 2016 o pierdere de 4.830 RON.

Călin Tuluc, liderul consilierilor judeţeni ai PNL, este avocat şi potrivit declaraţiei sale de interese, nu este acţionar sau asociat în vreo societate comercială.

Hotelurile merg bine la Cluj

Mariana Leş, consilier judeţean deţine 35% din Compania de Turism Topaz, alături de soţul său care are 60 % din acţiuni, companie ce a avut în anul fiscal 2016 un profit  de 79.788 RON. Este de asemenea acţionar la LB Meteor SRL, având 30 % din societate, firmă care a avut în anul 2016 un profit de 324.582 RON.

Consilierul judeţean Dorel Secară din Borşa deţine societatea Agro Secară SRL, care a avut în 2016 o pierdere fiscală de 42.381 RON şi este de asemenea persoană fizică autorizată avand ca obiect de activitate creşterea bovinelor de lapte, entitate despre care nu au fost  găsite date financiare.

Bani din administrarea imobilelor

Cosmin Todea are mai multe societăţi comerciale cu obiect de activitate administrarea imobilelor pe baza de comision sau contract. Potrivit termene.ro,  una dintre acestea, Asbloc Doi SRL, a înregistrat în anul fiscal 2016 un profit 138.150 RON.  O altă societate deţinută de Cosmin Todea, Asbloc SRL, a înregistrat în acelaşi an o pierdere de 23.829 RON. O altă societate care este deţinută de Todea împreună cu soţia, Asgrup Expert SRL, a avut în 2016 un profit de 83.168 RON. Pe Asgrup Consulting Management SRL, soţii Todea au cuantificat însă tot în 2016 pierderi de 69.720 RON.

Afaceri imobiliare şi farmacie

Consilierul judeţean Cristian Haiduc este şi el acţionar la mai multe societăţi comerciale. Una dintre acestea, Indagra Transilvania SRL, cu sediul în Câmpia Turzii, deţinută de Cristian Haiduc şi soţia sa, având ca obiect principal de activitate comerţul cu ridicata al produselor chimice, a avut în anul fiscal 2016 o pierdere de 4.414 RON.  În schimb, o altă firmă a lui Cristian Haiduc, S.C. Gosnner SRL, tot din Câmpia Turzii, firmă de dezvoltare  imobiliară,  a avut în anul 2016 un profit de 655.701 RON, mai arată termene.ro . O altă firmă, S.C. Gosnner Cluj SRL, este declarată inactivă fiscal şi nu are date financiare publicate.   O altă societate a familiei Haiduc, în care soţia este acţionar majoritar cu 95%, iar Cristian Haiduc are 5%, este Reefarm SRL din Câmpia Turzii, cu obiect  de activitate comerţul cu amănuntul al produselor farmaceutice,  ce a avut în 2016 un profit de 174.515 RON.  Cristian Haiduc deţine de asemenea 314 acţiuni în valoare de 197,5 RON la Napofarm Farmaceutica Cluj-Napoca. Cristian Haiduc este şi preşedinte al Consiliului de Administraţie la Cluj Inovation Park, societatea care va administra cele două obiective de investiţii ale primăriei Cluj-Napoca din zona Lombului, care încă nu sunt funcţionale.

Comerţ en gros şi acţionar la “restaurantul liberalilor”

Un alt consilier judeţean PNL, Giulian Grosan, deţine calitatea de asociat şi administrator la mai multe societăţi comerciale. Grosan are 33% din FMCG Best Logistic SRL, unde este şi administrator, societatea făcând comerţ en-gros. Potrivit termene.ro, profitul firmei pe 2016 a fost de 136.853 RON.  Grosan Giulian mai deţine împreună cu soţia firma Spark International Inc SRL, ce are ca obiect de activitate comerţul en-gros cu alte bunuri de uz gospodăresc, cu un profit de 234.451 RON pe anul fiscal 2016. Grosan mai deţine 25% din S.C. Food Sales SRL, firmă care se ocupă tot cu comerţul en-gros şi care a avut în 2016 un profit de 174.630 RON. În schimb, firma Geso Internaţional SRL, cu obiect de activitate tot comerţul en-gros, a înregistrat în 2016 o pierdere de 15.859 RON.

Giulian Grosan este acţionar alături de alţi câţiva vechi membri ai PNL Cluj, în firma  Romanian Diners SRL, care deţine restaurantul Oh Carol de pe strada Clinicilor. Alături de Grosan, mai sunt acţionari aici Mircea Abrudean, Oros Radu Mihai şi firma Gimai Food SRL, unde îi regăsim acţionari pe senatorul PNL Marius Nicoară şi consilierul local Giacomo Dreoni.  Firma Romanian Diners SRL a fost înfiinţată în 2016, an în care a înregistrat  o pierdere de 48.018 RON.    
  

 Ligia Vasilica Pop, consilier judeţean PNL, este vicepreşedinte la PNL Apahida, este administrator şi asociat cu 60% la S.C. Media Event Tour SRL, agenţie de turism şi de organizare de evenimente, care a avut în anul fiscal 2016 un profit de 9.045 RON.  Ligia Pop deţine şi 40 de acţiuni în valoare de 550 de lei la S.C. Comat SA Cluj.

Anca Hodorogea, consilier judeţean PNL, fost Inspector Şcolar General la Cluj pe vremea guvernării PDL, nu deţine calitatea de acţionar la societăţi comerciale.

Gârboan Gabriela, consilier judeţean PNL, deţine alături de soţul său firma Green Expres Consulting SRL, având ca obiect de activitate alte activitati profesionale, stiintifice si tehnice. Firma a fost înfiinţată în anul 2003, şi-a reluat activitatea în anul 2014 iar în anul 2016 a înregistrat o pierdere de 330 RON.

Marinela Marc, consilier judeţean,  este în prezent director al Colegiului Tehnic Napoca din municipiu şi nu are calitatea de acţionar şi asociat în societăţi comerciale.

Consilierul judeţean Horia Simplicean, vicepreşedinte PNL Huedin, deţine 50% din acţiunile S.C. Alyana Car SRL,  firmă care se află în procedură de faliment.

Gavrea Dan Felician, consilier judeţean lucrează ca inginer la Electrica Furnizare SA Cluj şi declară că nu deţine calitatea de asociat sau acţionar la societăţi comerciale.

Preşedintele PNL Gherla, Sămărtean Iuliu, şi el consilier judeţean, deţine 850 de părţi sociale la S.C. Antifoc Security SRL din Gherla, ce are ca obiect de activitate activităţi de protecţie şi gardă. Nu au fost găsite date despre  rezultatul financiar pe anul 2016. Sămărtean este şi director comercial la Electrica Transilvania Nord Cluj.

Consilierul Judeţean Marius Bălaj este acţionar şi administrator la societatea comercială Prodmaris Impex SRL, fimă care şi-a suspendat activitatea de mai mulţi ani.

Consilierul judeţean Andro Marinel lucrează ca şef serviciu în cadrul Primăriei Cluj-Napoca şi, potrivit declaraţiei de interese, nu are calitatea de asociat sau acţionar la societăţi comerciale.

Dumitru Drăghici, din Câmpia Turzii, de profesie inginer, actualmente pensionar, este şi el consilier judeţean din partea PNL , şi potrivit declaraţiei de interese, nu este acţionar sau asociat la societăţi comerciale.

 

 

 

Comenteaza