Câţi bani a cheltuit Prefectura Cluj anul trecut. Cât au primit unii angajaţi „sporuri" şi „cheltuieli salariale în natură"

Câţi bani a cheltuit Prefectura Cluj anul trecut. Cât au primit unii angajaţi „sporuri
Ziua de Cluj continuă să vă prezinte modul în care au cheltuit instituţiile publice clujene banii contribuabililor, în anul 2014. Astăzi vă arătăm câţi bani au fost cheltuiţi anul trecut de către Prefectura Judeţului Cluj, dar şi pentru ce au fost făcute aceste alocări de fonduri.

Execuţia bugetară a Instituţiei Prefectului Judeţului Cluj cuprinde atât cheltuielile aferente aparatului propriu de specialitate al instituţiei dar şi a celor două servicii aflate în subordinea sa, Serviciul Permise Auto şi Înmatriculări, respectiv Serviciul Paşapoarte.

Cheltuielile propriu-zise ale Prefecturii, cuprinse în Capitolul 51 al Contului de Execuţie a Bugetului pe 2014 au fost în sumă de 8.389.962 lei, din care cea mai mare parte o reprezintă cheltuielile de personal, în sumă de 7.047.506 de lei.

Din această sumă, însă, doar 1.621.454 de lei au fost alocaţi pentru salariile de bază ale celor 46 de angajaţi ai instituţiei, la care se mai adaugă sporuri pentru condiţii de muncă în valoare de 88.509, iar cea mai mare parte, adică 4.575.409 lei, au fost plătiţi pentru „persoane din afara" instituţiei, pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European (mai 2014) dar şi a alegerilor pentru Preşedinţia României ( cu cele două tururi din 2 şi 16 noiembrie).

Tot la capitolul cheltuieli de personal, Prefectura a avut anul trecut alocată suma de 325.602 lei pentru plata normei de hrană pentru unii angajaţi ai instituţiei.

Totalul banilor cheltuiţi de Prefectura Cluj pentru bunuri şi servicii în anul 2014 a fost de 1.207.676 de lei. Potrivit Prefectului Gheorghe Vuşcan, 65 % din totalul acestor cheltuieli reprezintă sume pentru cele trei scrutine electorale din anul 2014, iar restul banilor au fost alocaţi pentru funcţionarea instituţiei.

Din banii publici alocaţi Prefecturii Cluj anul trecut a mai fost cheltuită suma de 74.841 de lei pentru despăgubiri civile către unele persoane care au dat statul în judecată şi au primit dreptul la despăbubiri din partea instanţelor.

Deşi pentru mulţi cititori poate părea greu de crezut, există şi capitole de cheltuieli din Execuţia Bugetară care au cifra „0" în dreptul lor. Un astfel de exemplu este cel al „fondului conducătorului instituţiei publice".

Anul trecut au mai fost cheltuiţi efectiv 14.610 lei pentru „protocol şi reprezentare" şi 1.257 lei pentru „reclamă şi publicitate".

Cheltuielile totale ale celor două Servicii aflate în subordinea Prefecturii Cluj, Permise şi Înmatriculări, respectiv Paşapoarte, cuprinse la Capitolul 61 al Contului de Execuţie a Bugetului pe 2014 au fost de 3.347.221 de lei. Din această sumă, 1.565.541 reprezintă „salarii de bază personal", la care se mai adaugă 85.839 de lei „spor pentru condiţii de muncă personal".

La capitolul „Cheltuieli salariale în natură" au fost alocaţi 640.305 lei, din care 462.732 de lei pentru „norme de hrană" şi 177.573 pentru „uniforme şi echipament obligatoriu".

Şi la cele două Servicii din subordinea Prefecturii Cluj avem capitole cu cheltuieli „0", cum ar fi „deplasări în străinătate", „cărţi, publicaţii şi materiale documentare" sau „protocol şi reprezentare".

Există însă şi la „Permise" şi „Paşapoarte" , în total, suma de 374.596 de lei, alocată la capitolul „despăgubiri civile", pentru plata despăgubirilor în cazul unor procese pierdute.

Prefectul judeţului este reprezentantul Guvernului României în teritoriu, conduce activitatea serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe ale administraţiei publice centrale organizate la nivelul judeţului şi verifică legalitatea actelor administrative adoptate sau emise de către consiliul judeţean, preşedintele consiliului judeţean şi consiliile locale .

 

 

Comenteaza