Cartierul nedreptăţit. Petiţie pentru transport public pe zeci de străzi clujene

Cartierul nedreptăţit. Petiţie pentru transport public pe zeci de străzi clujene
Un grup de clujeni au făcut o petiţie în care cer Primăriei Cluj-Napoca şi Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca să extindă transportul public pentru locuitorii din partea de sus a cartierului Dâmbul Rotund, deoarece aceştia sunt nevoiţi să parcurgă distanţe mari de drum pentru a ajunge la staţia de autobuz.

Locuitorii cartierului se plâng de faptul că trebuie să parcurgă zilnic un drum în pantă, de peste 1 kilometru, cel mai dificil fiind iarna sau atunci când plouă. Iată plângerea integrală a locuitorilor.Sute de locuitori din cartierul clujean Dambul Rotund sunt nevoiti sa parcurga PE JOS peste 1 km pana la statiile de autobuz de pe strada Corneliu Coposu pentru a se deplasa in oras.

"Pentru locuitorii care nu au maşină personală, în special pentru bătrâni precum şi pentru copiii care merg la grădiniţă sau şcoală, acest lucru este un calvar, având în vedere că panta este foarte mare şi greu accesibilă la urcare. Cel mai greu este când plouă sau iarna.

În plus, oamenii nu au bani să circule zi de zi cu taxiul. În această sistuaţie sunt cei care locuiesc pe străzile Busuiocului, Sitarilor, Pintenului, Spinoasa, Spicului, Sanatorului sau Codrului. Şi lista poate continua, fiind vorba despre zeci de străzi din Dâmbul Rotund.

Cererea locuitorilor pentru Primăria Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca, adică fosta RATUC, este să extindă transportul public de călători şi în partea de sus a cartierului Dâmbul Rotund, mai ales acum, că a început un nou an şcolar.

Dacă nu este posibil să circule autobuze prin cartierul Dâmbul Rotund, rugămintea locuitorilor din cartier ar fi ca în zona să circule microbuze ca şi în Cartierul Borhanci. Astfel de cereri au mai fost înaintate primăriei şi în trecut iar acum, când populaţia cartierului a mai crescut, speră într-o soluţionare favorabilă cât mai curând.

Directorul CTP, Liviu Neag, a declarat că situaţia aceasta este una cunoscută de către el şi că Dâmbul Rotund, din cauza structurii sale, este un cartier în care se intervine cu mare dificultate pentru a aranja spaţiile necesare circulaţiei atuobuzelor.

"Decizia privind introducerea unor autobuze în partea de sus a cartierului nu îmi aparţine mie. Există o comisie de circulaţie care va analiza această situaţie. Nu este un lucru deloc uşor de făcut din cauză că trebuie realizat un punct de întoarcere al autobuzelor, trebuie amplasate staţii de autobuz şi este foarte difícil într-un astfel de cartier. Se va analiza oricum situaţia şi se va lua o decizie", a spus Neag.

 

Etichete
Comenteaza