Video Cartier privat, pe 34 de hectare, la marginea Clujului

Cartier privat, pe 34 de hectare, la marginea Clujului

Un ansamblu imobiliar, cu 4.700 de locuinţe, ar urma să fie ridicat în zona Dealului Borzaş, din Someșeni, pe un teren de 34.2 hectare. Mai exact pe strada Moș Ion Roată, care urmează să fie modernizată și unde se finalizează cel mai modern cimitir din România.

Proiectul a fost lansat acum mai bine de 10 ani, insă a venit criza imobiliară, ulterior PUG-ul general s-a schimbat. In 30 iulie 2020, “PUZ-ului de urbanizare”, realizat de arhitecții de la Arhi Beast, a intrat in ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU).

Ansamblul va fi constituit din mai multe imobile cu înălţimi variabile: până la 10 etaje cu mansardă retrasă. Investitorii trebuie să rezolve echiparea cu utilităţi a suprafeţei, întrucât zona nu beneficiază de infrastructura edilitară necesară. Complexul va beneficia de 6.000 de locuri de parcare. Spaţiilor verzi le-au fost alocate 160.000 mp, în zone cu destinaţii diferite: amenajări sportive, agrement, etc. Complexul rezidenţial ar urma să includă şi servicii pentru locatari, de la grădiniţă, la servicii administrative si spaţii comerciale. 

In ceea ce privește circulația auto, 'după ce strada Moș Ion Roată va fi modernizată, există o posibilitate de legatură cu inelul sudic al centurii, respectiv tronsonul Someșeni-Borhanci. Pe masură ce construcțiile vor avansa spre est, se ia in calcul un al doilea acces la teren, prin modernizarea drumul de camp existent in partea de est a amplasamentului'.

Beneficiarii proiectului sunt firmele RealTopFarma S.A. (Bucuresti) si Merlin Constructii S.R.L. (Cluj-Napoca).

 

Comenteaza