Care sunt străzile ce scapă de cablurile aeriene

Care sunt străzile ce scapă de cablurile aeriene
A început procedura de mutare a cablurilor aeriene în subteran pe zece străzi din Cluj-Napoca, informează municipalitatea.

Este vorba despre cablurile aeriene de pe străzile Odobeşti, Oaşului, Muncii, Islazului, Liviu Rebreanu, Heltai Gaspar, Septimiu Albini, Fântânele, Aleea Gârbău şi Calea Baciului.

"În data de 26 iunie am semnat comunicarea pentru a preda aceste zece străzi în vederea introducerii cablurilor în subteran. Conform procedurii legale, am somat deţinătorii de utilităţi şi proprietarii stâlpilor ca în termen de 30 de zile să dezafecteze cablurile de pe stâlpi. Dacă acest lucru nu se va realiza, se vor aplica amenzi iar RADP va proceda la tăierea cablurilor astfel încât firma care are contract cu Primăria să poată trece la introducerea lor în subteran", a declarat edilul Emil Boc.

Până în prezent au fost mutaţi în subteran doar 115 kilometri de cabluri, deşi oraşul e împăienjenit de nu mai puţin de 3.500 de kilometri de cabluri.

Ziua de Cluj anunţa la începutul lunii iunie că noile speranţe pentru ca oraşul să scape de cablurile aeriene au termen în 2014: se pregăteşte "stingerea" conflictului dintre compania responsabilă de introducerea în subteran a cablurilor din oraş şi primărie. În paralel, administraţia locală a pregătit amenzi, obligaţii şi responsabilităţi pentru proprietarii de stâlpi şi cabluri aeriene, astfel încât cablurile să fie demontate şi să ajungă şi în realitate în reţeaua subterană Duct City.

Citeşte mai multe despre acest proiect, dar şi despre istoricul conflictului AICI.

Comenteaza