Video Când încep lucrările și când va fi gata Strada Eroilor din Florești! Anunțul primarului Bogdan Pivariu

Când încep lucrările și când va fi gata Strada Eroilor din Florești! Anunțul primarului Bogdan Pivariu
| Foto: captură video

Una dintre cele mai arzătoare probleme semnalată frecvent de floreșteni este situația de pe strada Eroilor. Edilul celei mai mari comune din țară a oferit ultimele detalii și a spus când ar trebui să fie finalizată.

Consilierii locali din Florești au aprobat, săptămâna trecută, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) actualizată și a indicatorilor tehnico-economici la obiectivul de investiții „Modernizare strada Eroilor”.

Primarul comunei Florești a vorbit, la ZIUA LIVE, (VIDEO la finalul articolului) despre când ar trebui să debuteze lucrările și când ar trebui finalizate.

„Față de ceea ce era, am obținut în plus o bandă de circulație. Este foarte important pentru că atât Poliția Națională, cât și cei de la ISU ne-au transmis că este necesară pentru siguranța circulației. În ceea ce privește execuția, momentan suntem în faza de a face proiectul tehnic pentru a scoate la licitație doar execuția.

Eu estimez că, luând în calcul toate contestațiile, și dacă lucrurile merg conform planului, undeva în luna aprilie să atribuim contractul de execuție. Deci, atunci să înceapă lucrările efectiv. Dacă toate lucrurile merg cum trebuie și nu apar probleme suplimentare, strada ar trebui să fie gata la sfârșitul anului 2022”, ne-a declarat Bogdan Pivariu.

Edilul Floreștiului a ținut să asigure cetățenii că în noul proiect de modernizare a străzii se va ține cont și de zona verde. „Tot ceea ce facem noi are în vedere și componenta de zonă verde. Sigur, și pe strada Eroilor vor fi plantați copaci, va avea o perdea verde pentru că avem în vedere să înverzim totul”, a explicat Pivariu.

Potrivit proiectului de hotărâre, costul lucrărilor de finalizare a străzii Eroilor este estimat la peste 12,3 milioane de lei cu TVA, iar asfaltarea ar urma să se facă pe o lungime de 1.125 metri lungime, respectiv 13.250 metri pătrați.

Noua stradă va trece de la două la trei benzi de circulație, va avea piste de biciclete, trotuar, alevolă, zonă verde. De asemenea, vor fi plantați și pomi unde locul va permite.

Amintim că, în luna ianuarie, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Comenteaza