Bugetarea participativă ajunge și la Apahida. Anunțul primarului Grigore Fati

Bugetarea participativă ajunge și la Apahida. Anunțul primarului Grigore Fati

După modelul implementat cu succes la Cluj-Napoca, locuitorii din Apahida vor putea să propună proiecte pentru comună, în cadrul programului de bugetare participativă.

„Ne apropiem cu pași repezi de demararea primului proces de bugetare participativă din Apahida. Platforma care va gestiona depunerea proiectelor, dar și procesul de vot pentru desemnarea câștigătorilor, a intrat în ultimele teste.

Până la definitivarea platformei, puteți să studiați regulamentul după care se va derula întreaga procedură în linkul de mai jos. Prima etapă, cea de depunere a proiectelor, se va finaliza la 30 iunie. În perioada de depunere veți avea la dispoziție o adresă de mail unde veți putea trimite întrebări sau solicita sprijin pentru ideile pe care doriți să le propuneți.

Întregul proces va fi evaluat de o echipă formată din 3 consilieri locali și doi reprezentanți ai Primăriei Apahida, numiți prin dispoziția Primarului. După finalizarea perioadei de depunere, această comisie va tria proiectele, va cere lămuriri acolo unde este cazul, va verifica respectarea regulamentului și va înainta toate proiectele declarate admisibile spre etapa de vot public.

Vă invit să gândiți modalități de a ajuta comunitatea din care faceți parte și vă invit să vă implicați în proiectul de bugetare participativă!”, a transmis edilul comunei Apahida, Grigore Fati.

Mai multe detalii AICI.

Comenteaza