Bugetare participativă 2022. Un clujean cere gratuitate pe transportul în comun pentru toți cei care plătesc impozit local

Bugetare participativă 2022. Un clujean cere gratuitate pe transportul în comun pentru toți cei care plătesc impozit local

Clujenii continuă să vină cu idei pe platforma de Bugetare participativă 2022. Termenul limită de înscriere a proiectelor pentru Cluj-Napoca este 3 iulie.

Una dintre ideile propuse pentru oraș este cea a trecerii la transportul public gratuit în oraș pentru ”toate persoanele care plătesc impozit local (proprietate sau mașină/alt mijloc de transport) în municipiul Cluj-Napoca”.

Inițiatorul proiectului consideră că această facilitate „în primul rând ar duce la reducerea traficului auto în oraș. În al doilea rând s-ar reduce poluarea, inclusiv fonică. Și, nu în ultimul rând, siguranța pentru copii și tineri, deoarece mai puține mașini pe drum crește siguranța deplasărilor pe bicicletă, trotineta electrică etc.”, își argumentează clujeanul proiectul.

În prezent, în Cluj-Napoca transportul public este gratuit vinerea, în cadrul programului ”Vinerea Verde”, implementat în urmă cu un an de Primărie pentru încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun pe toate liniile urbane.

Mai sunt 5 zile. Propune proiecte pentru Cluj-Napoca!

Până pe 3 iulie, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca și au împlinit vârsta de 18 ani, au ocazia să propună proiecte pentru dezvoltarea orașului, implicându-se în procesul de bugetare participativă prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro.

Valoarea fiecărui proiect nu trebuie să depășească 400.000 euro (TVA inclus), iar propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul dintre următoarele șase domenii:

1. Alei, trotuare şi zone pietonale;

2. Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei;

3. Spații verzi și locuri de joacă;

4. Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.);

5. Infrastructură educațională și culturală;

6. Oraşul digital.

Calendarul procesului de bugetare participativă:

14 iunie – 3 iulie – depunere proiecte
4 iulie – 2 octombrie – analiza proiectelor
3 octombrie – 6 noiembrie – vot proiecte
7 noiembrie – 13 noiembrie – validare vot proiecte
14 noiembrie – afișare rezultate finale

Comenteaza