BT Arena: profit de 1.7 milioane lei, 48 de evenimente și un meci cu peste 10.000 de spectatori

BT Arena: profit de 1.7 milioane lei, 48 de evenimente și un meci cu peste 10.000 de spectatori

Societatea Sala Polivalentă SA, cea care administrează BTarena, a înregistrat la finele anului trecut venituri totale de 5.570.000 de lei, cu 363.000 de lei mai mult decât s-a estimat prin bugetul rectificat, și un profit brut de 1.745.000 de lei, cu 426.000 de lei mai mult decât estimarea.

„Ca politică managerială, am încercat să ne focusăm pe gestionarea eficientă a resurselor umane, ne-am propus să fim mai eficienți în general, chiar și în materie de costuri, astfel încât să nu ne pierdem competitivitatea pe o piață și așa afectată de scăderea vânzărilor și creșterea costurilor. Cifrele contabile pe anul 2022 ne dau dreptate și arată că BTarena a rămas un punct important pe harta Europei Centrale și de Est când vine vorba de organizarea evenimentelor”, a explicat Ionuț Rusu, directorul societății Sala Polivalentă SA.

În anul 2022, au fost organizate 48 de evenimente cultural-artistice, târguri, expoziții, campionate, festivități de absolvire, examene admitere etc., aici incluzând concerte ale unor artiști precum Sting sau Al Bano & Romina Power, Campionatul European U21 la tenis de masă, World Challenge Cup la gimnastică ritmică, Transylvania Open 2022,  la care se adaugă meciurile echipei de baschet “U”-BT din campionatul intern, Champions League și 7days EuroCup. Astfel, a rezultat un grad de ocupare 85 la sută.

De altfel, de partidele pe care echipa de baschet le-a disputat în sferturile de finală ale Champions League, împotriva germanilor de la MHP Riesen Ludwigsburg, se leagă și recordul de spectator înregistrat vreodată la un sport de sală din România: peste 10.000 de spectatori.

Din 2023, BTarena beneficiază de un sistem de iluminat de ultimă generație, identic cu cele instalate pe Allianz Arena (Germania) sau Amsterdam Arena (Olanda). Printre cele mai importante noutăți se numără creșterea nivelului de iluminat de la 1400 la 3500 de lucși pentru a corespunde transmisiilor la calitate UHD (4K), dar și instalarea a 88 de proiectoare RGBW LED UNIflood, produse de Philips Signify, care se pot programa pentru show-uri de lumină dinamice, integrate și sincronizate cu muzica.

Tot în acest an, parkingul de sub BTarena a fost dotat cu un nou sistem inteligent de citire a numerelor de înmatriculare, astfel încât experiența vizitatorilor să fie cât mai bună, iar timpii de așteptare pentru intrare și ieșire să fie scurtați. În același timp, posesorii de mașini electrice beneficiază de noi stații de încărcare, bazate pe ultimele tehnologii în domeniu.

Comenteaza