Video Bogdan Pivariu: „În Florești există locuri la creșă” / Ce spune de compensațiile pentru cei care nu prind loc

Bogdan Pivariu: „În Florești există locuri la creșă” / Ce spune de compensațiile pentru cei care nu prind loc

Primăria Florești va acorda o compensație financiară pentru fiecare copil care nu are loc în creșa de stat din localitate, o soluție temporară, până la rezolvarea problemei, a anunțat recent primarul comunei.

Pivariu a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre această inițiativă, precizând, totuși, că mai sunt locuri disponibile la creșă, în cea mai mare comună din țară.

„În Florești există locuri la creșă, sunt scoase acum pentru prima dată și în format digital, și se pot face înscrieri. Din păcate, din cauza situației pandemice, avem o restriciție în ceea ce privește numărul de locuri. Un floreștean nu poate să-și înscrie copilul la creșă în altă parte, atât timp cât are buletinul de Florești.

Noi cunoaștem aceste probleme, știm că locurile nu sunt suficiente, dar, tocmai din acest motiv  am suplimentat numărul de locuri, cu o altă locație care va ține juridic de creșa existentă deja. În plus, pentru cei care nu prind loc la creșa de stat, oferim o compensație exact în cuantumul cât beneficiază și copilul care este înscris la creșă pe loc eligibil.

Cuantumul va fi plătit în contul creșei de stat acreditată unde merge copilul sau către bunicul care are grijă de copil. Toate acestea sunt reglementate într-un regulament care stă la baza acestor compensații”, a explicat Bogdan Pivariu.

Edilul din Florești a spus că are în plan, în actualul mandat, să deschidă creșe, grădinițe și școli.

„Sunt vitale pentru dezvoltarea corectă, normală, a unei comunități. Avem deja aproape finalizat studiul de fezabilitate pentru noua școală. De asemenea, am văzut că cei de la Ministerul Dezvoltării vor pune la punct trei tipuri de creșe pe diverse suprafețe. Noi deja am aplicat pentru una dintre ele, o să vedem cum se derulează din punct de vedere administrativ acest lucru. Avem în plan și cel puțin două grădinițe, în următorii ani”, a afirmat Pivariu.

În urmă cu două săptămâni, primarul Emil Boc arăta cu degetul spre comunele din jurul municipiului Cluj-Napoca, pe subiectul locurilor lipsă din creșe.

„Populația municipiului este relativ stabilă, iar marea creștere de populație este în afară. Noi nu avem locuri în creșe, deși am triplat numărul de locuri din 2012 încoace. Aproape în fiecare an am inaugurat câte o creșă. Cum e posibil ca localitățile din jurul Clujului să nu aibă creșe? La Baciu nu există niciuna. Comuna Baciu, fă domne o creșă, pentru Dumnezeu! Sunt zeci de mii de oameni în Baciu. Floreștiul are o singură creșă la toată populația de acolo, Apahida la fel. Noi stăm la încasat", declarase Emil Boc, la un post de radio local.

Comenteaza