Boc vrea ruina fostului spital din Mănăştur pentru locuinţe sociale, dar nu face nimic ca să o obţină

Boc vrea ruina fostului spital din Mănăştur pentru locuinţe sociale, dar nu face nimic ca să o obţină
Primarul Emil Boc vrea ruina fostului viitor spital din Mănăştur în subordinea administraţiei locale şi se gândeşte să facă aici locuinţe pentru persoane defavorizate. Totuşi, în aproape un an de mandat nu a făcut nimic concret în această direcţie.

"Când vom primi un răspuns, îl vom putea adapta spre ceva de genul lucuinţelor sociale sau ceva de acest gen", a spus Boc răspunzând unei întrebări privind intenţiile Primăriei privind ruina din Mănăştur. A făcut primarul Emil Boc ceva concret în această direcţie? Nu. Corespondenţa a fost purtată de primarii dinaintea mandatului său, Radu Moisin şi Sorin Apostu. De un an deci, nu s-a întâmplat nimic.

Ruina de pe Colina, din cartierul Mănăştur, se află în proprietatea Ministerului Educaţiei Naţionale şi administrarea Academiei de Muzică "Gheorghe Dima". Din cauza unor litigii pe o porţiune din terenul pe care a fost construită clădirea, ce durează de ani de zile, Academia de Muzică a renunţat la amenajarea clădirii ca spaţii de cursuri, chiar dacă a făcut proiectul pentru această amenajare, în 2010. Noul sediu va fi inclus în Centrul Cultural Transilvania, de pe bulevardul 21 Decembrie 1989. Solicitarea ziuadecj.ro remisă Ministerului Educaţiei Naţionale, în care am întrebat care sunt planurile instituţiei cu clădirea de pe Colina, a rămas fără răspuns de mai bine de două săptămâni.Ruinele din apropierea parcului Colina din Mănăştur datează încă din 2003, când lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă, începute în 1995, au fost sistate, după ce au înghiţit, în acest interval, 1,1 milioane de lei noi. Ulterior clădirea a fost scoasă la licitaţie, de trei ori, fără ca vreun investitor să se arate interesat.

în 2006, pe vremea când ministru al Educaţiei era clujeanul Mihail Hărdău, clădirea a fost transferată în administrarea Ministerului Educaţiei, cu titlu gratuit, pentru a amenaja aici un sediu pentru Academia de Muzică, având în vedere că imobilul unde funcţionează acum aceasta, în centrul oraşului, a fost revendicat şi retrocedat cultului greco-catolic. Din 2006 până în prezent, acest demers nu a fost concretizat, chiar dacă Academia, după ce a primit terenul, a realizat şi un proiect tehnic pentru sediu, pe actualul amplasament al ruinelor.

 

Vezi aici cum, din cauza degradării ruinei, pe fostul viitor spital au crescut copaci. Vezi mai jos imagini video


Vezi mai jos declaraţia lui Emil Boc:

Comenteaza