Boc, supărat pe cei din amonte pentru mizeria din Someș: Suntem inundați de deșeuri! Ce mare filosofie în secolul ăsta să știm că nu mai aruncăm în apă sticle, badoage sau cârpe

Boc, supărat pe cei din amonte pentru mizeria din Someș: Suntem inundați de deșeuri! Ce mare filosofie în secolul ăsta să știm că nu mai aruncăm în apă sticle, badoage sau cârpe

Primarul Emil Boc susține că gunoaiele din albia Someșului nu au fost aruncate de locuitorii din Cluj-Napoca, ci din cei din localitățile din amonte și spune că nu mai este mult până va fi remontat stăvilarul care a fost scos pentru lucrările de modernizare.

Ca răspuns la o sesizare făcută de un clujean, la Napoca Live, privind gunoaiele care s-au strâns în albia râului Someș, primarul Emil Boc a dat asigurări că în cel mult două luni se va remonta stăvilarul care se afla la intrarea Someșului în Cluj-Napoca.

"Din nefericire, suntem din nou inundați de PET-uri și de deșeuri din amonte. Este o problemă! Iarăși plătim oalele sparte ale nerespectării regulilor jocului de către cei care se află în amonte față de Cluj-Napoca și știți bine că am mai avut această problemă și am montat acel stăvilar la intrarea în Cluj a Someșului, dar acum am fost nevoiți să îl desființăm pentru lucrările de modernizare în zona Grigorescu. Îl vom remonta, că nu avem ce face până când oamenii ăștia se vor educa suficient să nu mai arunce în apă toate mizeriile. Așteptăm doar să se finalizeze lucrările în zonă, nu mai este mult, în aprilie, cel târziu mai va fi remontat", a spus Emil Boc la Napoca Live.

Primarul afirmă că nu cei din Cluj-Napoca sunt vinovați pentru gunoaiele din albia Someșului, ci din cei din localitățile din amonte și că primăriile de acolo trebuie să se implice, chiar prin a monta camere de supraveghere.

"Sper ca celelalte autorități statului să își facă datoria și să meargă în amonte să vadă de unde vin aceste gunoaie și să aplice sancțiunile aferente. S-au inventat camerele de supraveghere... primăriile din zonă ar trebui să se ocupe, că este pe domeniul lor administrativ. Ce mare filosofie în secolul ăsta să știm că nu mai aruncăm în apă sticla de plastic, badoagele sau cârpele, nu se mai poate așa ceva. Din nou Clujul suferă pe tema acestei indolențe, pentru că aici nu există așa ceva, ca oamenii să arunce în Someș mizerii, asta-i realitatea", a mai spus primarul.

Comenteaza