News alert Video Boc spune stop construcțiilor din Borhanci și Bună Ziua. Autorizațiile pentru imobile vor fi reluate după extinderea străzilor

Boc spune stop construcțiilor din Borhanci și Bună Ziua. Autorizațiile pentru imobile vor fi reluate după extinderea străzilor

Construcțiile imobiliare în cele două cartiere vor fi limitate printr-o hotărâre a Consiliului Local Cluj-Napoca.

“Suntem cu butonul pe masă, să apăsăm declanşarea construcţiei cartierului de locuinţe din Borhanci. Dar la fel ca şi cei care mai au proiecte de investiţii în Borhanci, aşteptăm lărgirea străzii pentru că pe studiul de trafic fără acest lucru nu se poate aproba proiectul. Adică, am făcut solicitare la Guvern de a prelua o suprafaţă de teren, care să ne permită lărgirea la patru benzi a străzii Borhanci. Fără această lărgire, practic, nu putem crea un cartier nou şi nu putem avea o dezvoltare imobiliară pe măsură în această zonă. După cum vom avea şi o deblocare a cartierului Bună Ziua”, a declarat primarul Emil Boc.

Primarul a subliniat că va fi emisă o hotărâre de Consiliul Local prin care vor fi limitate construcțiile imobiliare în cele două cartiere clujene. „Până atunci, ca să fie foarte clar, pe Borhanci şi pe Bună Ziua se vor limita construcţiile imobiliare. Va fi şi o hotărâre de Consiliu Local care să spună că, până la momentul extinderii, pe Bună Ziua şi pe Borhanci vor fi limitate construcţiile. În momentul în care se va emite autorizaţie de construcţie pentru lărgire, în acel moment se va porni şi emiterea autorizaţiei de construcţie pentru cartierul Borhanci, de exemplu”.

Edilul Clujului a mai specificat că, până la emiterea autorizației de lărgire a străzii Borhanci, doar construcțiile de sub 20 de apartamente vor fi autorizate. ”Se fac studiile de trafic și până la construcţii de sub 20 de apartamente pe proiect s-a permis construcția și s-au emis autorizații de construcție, pentru că nu se aduce un impact major la trafic, dar peste nu se poate”.

Pentru lărgirea străzii Borhanci, municipalitatea are nevoie de o porţiune de teren, în suprafaţă totală de 9.000 mp, administrată de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, dar care se află în proprietatea statului. Primăria cere acum Guvernului României să treacă acest teren în proprietatea publică a oraşului Cluj-Napoca. Proiectul prevede şi realizarea unui sens giratoriu.

Strada Bună Ziua a intrat, în 2018, în patrimoniul municipiului printr-o hotărâre de Guvern.  Aceasta va fi lărgită la 16 m și va avea trei benzi de circulație (două spre Bună Ziua şi una spre Fagului, n. red.), pistă de biciclete și trotuare.

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:

 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza