Boc spune că proiectele de pe malul Someșului și Kogălniceanu sunt în grafic: "Lucrăm la ele în fiecare secundă. Stau pe capul lor"

Boc spune că proiectele de pe malul Someșului și Kogălniceanu sunt în grafic: "Lucrăm la ele în fiecare secundă. Stau pe capul lor"

O parte dintre străzile din centrul Clujului sunt încă în șantier, la fel și malurile Someșului, însă primarul Emil Boc spune că lucrările sunt în grafic. 

Edilul Clujului spune că toate proiectele care au termen de finalizare 2023 sunt în grafic și vor fi terminate. 

"Cele mai mari proiecte sunt cele legate de malul Someșului - un proiect care este în grafic de realizare pentru anul acesta, chiar dacă greutățile sunt mari, multe probleme, totuși este o suprafață foarte mare, cu multe provocări, cu multe alte firme cu care lucrez și, apo, proiectul Kogălniceanu, cu Universității și străzile aferente - acestea sunt cele mai importante proiecte la care lucrăm acum în fiecare secundă.

Stau pe capul lor acuma că pe Universității trebuie să termine cu apa și gazul, să iasă de acolo ca să putem începe lucrarea efectivă, de amenajare conform proiectului. Am finalizat și dezbaterea cu situația arborilor, mă bucur că a fost o dezbatere democratică în oraș, în care s-au înfruntat viziunea proiectantului și a câștigătorului de soluții și viziunea societății civile. Am oprit lucrările și am chemat oamenii la dezbatere", a declarat primarul Emil Boc, joi, la Napoca Live.

Lucrările de pe Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente au termen de finalizare octombrie 2023. Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene „Lucrări de amenajare urbană strada Mihail Kogălniceanu, strada Universităţii şi străzile adiacente” este de 48.721.315,94 lei, adică aproximativ 10 milioane de euro.

Lucrările de pe malurile Someșului - 1,2 ha spațiu verde în plus prin proiectul din fonduri europene în valoare de peste 23 mil. euro, presupun 957 arbori plantați, piste de biciclete și zone pietonale, pod pietonal și velo, zonă de agrement și plajă amenajată, locuri de joacă, zone fitness și de sport pentru toate vârstele. Valoare contract execuție lucrări: 116.529.465 lei cu TVA. 

Comenteaza