Boc nu se teme de înjurăturile șoferilor după îngustarea străzilor: "Cineva trebuie să își asume lucrurile astea nepopulare"

Boc nu se teme de înjurăturile șoferilor după îngustarea străzilor: "Cineva trebuie să își asume lucrurile astea nepopulare"

Primarul Emil Boc admite că "pe termen scurt" vor fi "înjurături, nemulțumiri" odată cu modernizarea străzilor din zona centrală a orașului, dar spune că "la capătul drumului" decizia va fi apreciată. 

Traficul din Cluj-Napoca a ajuns un coșmar pentru șoferi, după ce mai multe străzi din centru au fost sau sunt în curs de modernizare. Nu ar fi nimic rău în asta, dar clujenii sunt nemulțumiți de faptul că, odată finalizate lucrările s-au trezit cu benzi de circulație lipsă, ceea ce sufocă și mai mult traficul. Întrebat de ce se taie din benzile de circulație în zona centrală, primarul a explicat că "asta este direcția europeană".

"Cineva trebuie să își asume lucrurile astea nepopulare. Eu mi le-am asumat. Am citit și cărți la viața mea, n-am făcut numai străzi. Oamenii politici trebuie să se gândească la generațiile următoare, nu numai la următoarele alegeri. Dacă le câștigă e bine, dacă nu, iar e bine, dar generațiile următoare trebuie să aibă un viitor. Or, orașele nu pot avea un viitor dacă primarii nu își asumă măsuri nepopulare. Asta e o măsură nepopulară, care atrage pe termen scurt înjurături, nemulțumiri, dar pe termen lung vor spune - a făcut o treabă bună. Cât circ a fost și când am închis aripa Diesel. Câte înjurături am primit... dar am știut că la capătul drumului va fi o zonă extraordinară, ca o piață europeană. Ce era acolo? Ticsită cu mașinile șmecherașilor care mergeau la Diesel să bea cafea toată ziua. Am știut că vor fi nemulțumiri. La fel și cu zonele pe care le modernizăm acum. Da, sunt nemulțumiri, dar după ce va fi gata poți să spui că în Cluj este ca la Munchen sau ca la Bruxelles", a explicat primarul Emil Boc, la Napoca FM. 

Comenteaza