Boc nu renunţă la ideea unui tunel pe sub centrul Clujului VIDEO

Boc nu renunţă la ideea unui tunel pe sub centrul Clujului VIDEO
Emil Boc se pregăteşte să modifice radical traficul din oraş. Primarul a declarat azi-dimineaţă, la Realitatea FM Cluj, că vrea ca mijloacele de transport în comun să aibă o bandă de circulaţie dedicată şi spune că nu a renunţat nici la ideea unui tunel pe sub centrul Clujului.

Ideea unui tunel pe sub centrul Clujului nu este nouă. În dezbatere au apărut de-a lungul ultimilor ani diverse variante de traseu. Ceea ce Emil Boc a propus recent Comisiei de circulaţie a Primăriei este un tunel complex, cu două bifurcaţii, conectat la o parcare subterană. Marele câştig ar fi acela că Piaţa Unirii va deveni exclusiv pietonală.

"Unul dintre obiectivele mele principale este să modernizez transportul public", a spus la Realitatea FM Emil Boc. Primarul a cerut Comisiei de Circulatie ca, pe ruta Mănăştur-Mărăşti, autobuzele şi troleibuzele să aibă o bandă dedicată. Proiectul ar trebui să fie elaborat până la finele lunii viitoare.

Pentru ca mijloacele de transport în comun să aibă o bandă proprie de circulaţie, primarul are în vedere îngustarea unor trotuare, în special în zona centrală. Emilo Boc a mai spus că pe viitor traseele de troleibuze şi tramvaie ar putea fi extinse în Floreti şi Apahida, însă numai după realizarea unor rute alternative pentru maşini.

 

Comenteaza