Boc, în vizită pe şantierul de pe Avram Iancu. Când se redă circulaţia GALERIE FOTO

Boc, în vizită pe şantierul de pe Avram Iancu. Când se redă circulaţia GALERIE FOTO
Primarul municipiului, Emil Boc, a efectuat o vizită pe şantierul de pe strada Avram Iancu, verificând evoluţia întregului proiect de reabilitare a arterei din inima oraşului.

Potrivit edilului, pe două benzi ale drumului au fost turnate două din cele trei straturi de asfalt. Astfel, ele vor fi redate circulației rutiere zilele următoare. 

"Tot în această săptămână vor începe lucrările de modernizare și pe celelalte două benzi, cu termen de finalizare până la 15 august, cel târziu (două straturi de asfalt, nivel binder)", a afirmat Emil Boc pe pagina sa de pe reţeaua de socializare Facebook. 

După acest termen vor continua lucrările de amenajare a zonei pentru parcări şi a pistelor de biciclete, de introducere a cablurilor în subteran, de desființare a stâlpilor vechi de la Electrica și de montare a unor stâlpi de iluminat moderni.

"Aceștia vor fi dotați cu corpuri de iluminat economice, cu tehnologie LED. De asemenea, vor continua lucrările de pavare cu granit a trotuarelor", a precizat Boc.

În toamnă vor fi plantați 57 de arbori, care vor completa aliniamentul și îi vor înlocui pe cei 37 de copaci afectaţi de lucrările tehnice.

Reabilitarea străzii Avram Iancu face parte din proiectul european „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric", în care sunt cuprinse alte artere dn centru: Memorandumului, Moţilor şi I. C. Brătianu.

Licitaţia pentru proiect a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, sumă cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza