Boc, în vizită la şantierul de pe Horea. În ce stadiu sunt lucrările GALERIE FOTO

Boc, în vizită la şantierul de pe Horea. În ce stadiu sunt lucrările GALERIE FOTO
După şantierul de pe strada Memorandumului, a venit rândul celui de pe Horea să fie inspectat de primarul municipiului, Emil Boc.

La fel ca data trecută, edilul a verificat evoluţia întregului proiect de reabilitare a intens circulatei artere şi a înaintat termenele de finalizare a lucrărilor pe fiecare tronson în parte. 

Potrivit informaţiilor furnizate pe pagina sa de Facebook, banda dreaptă în direcția Pod Horea - Gară este la stadiul de fundație de piatră spartă până la intersecția cu strada Cloșca, aici urmând ca până joi, 21 mai, să fie turnate două straturi de asfalt, pentru ca ziua următoare să fie redată circulaţiei.

"Ultimul strat de asfalt (uzură) va fi turnat la finalul lucrărilor pe întreaga stradă. Concluzie: în direcția Pod Horea - Gară, până la strada Cloșca, se va circula pe două benzi începând cu ziua de vineri, 22 mai 2015", a specificat Boc. 

În ceea ce priveşte banda stângă în direcția Gară, de la strada Crișan până la strada Caragiale, aceasta se află la stadiul de săpătură și va fi asfaltată până în 18 iunie. Totodată, lucrările pe tronsonul Strada Cloșca - Gară, tronson neînceput încă, se vor finaliza până la data de 1 august.

În acelaşi timp, lucrările pe tronsonul Pod Horea - strada Crișan, pe partea stângă, vor începe în 25 mai, iar în paralel se vor monta bordurile pentru delimitarea trotuarelor și a pistelor de biciclete, se vor amenaja parcările, se vor realiza fundațiile pentru noii stâlpi de iluminat, care îi vor înlocui pe cei actuali şi se va pava cu granit trotuarele.

"La finalul lucrărilor de infrastructură de pe strada Horea vor fi plantați aproximativ 150 de arbori. Înainte au fost 138", a mai precizat edilul în postarea sa.

Lucrarile de modernizare a străzii au început în data de 30 aprilie 2015, după finalizarea lucrărilor de profil efectuate de către Compania de Apă, Electrica, CFO (cabluri subterane) și E-ON Gaz.

Comenteaza