Video Boc îl laudă pe Bogdan Pivariu pentru Vinerea Verde: „Un primar cu minte deschisă. Așteptăm și celelalte comune din zona metropolitană”

Boc îl laudă pe Bogdan Pivariu pentru Vinerea Verde: „Un primar cu minte deschisă. Așteptăm și celelalte comune din zona metropolitană”
| Foto: playtech.ro

Programul inițiat de primăria municipiului Cluj-Napoca - „Vinerea Verde”, în care oamenii pot călători gratuit vinerea pe mijloacele de transport în comun din oraș a fost adoptat și de cea mai mare comună din țară.

Începând de vineri, 3 martie 2023, floreștenii au la dispoziție 6 linii de autobuz pe care vor putea circula gratuit.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a felicitat administrația din Florești, în frunte cu edilul Bogdan Pivariu, pentru decizia de a se alătura proiectului „Vinerea Verde”.

Vreau să le spun clujenilor că începând de vineri, 3 martie 2023, pot să circule fără bilet, adică gratuit, în Florești și Cluj-Napoca fără niciun fel de probleme. Asta, datorită faptului că municipiul Cluj-Napoca a implementat demult acest proiect, iar de astăzi, un primar cu minte deschisă, mă refer la Bogdan Pivariu, s-a raliat la acest proiect și a înțeles că în schimbul unei sume de bani din bugetul local extinde în favoarea cetățenilor posibilitatea de a circula gratuit în ziua de vineri.

Bravo lor! Felicitări Floreștiului! Așteptăm și celelalte comune din zona metropolitană să facă parte din acest program. Depinde de voința politică și financiară pentru că trebuie să ia o decizie în consiliul local și sunt convins că o vor putea face. Noi la Cluj-Napoca scoatem cel puțin 500 de mașini în fiecare dimineață prin autobuzele școlare. Dacă mai adăugăm și Vinerea Verde facem un pas pentru viața mai bună și sănătoasă a fiecăruia”, a declarat, la ZIUA LIVE, Emil Boc.

Edilul Clujului susține că trebuie luate măsuri pentru diminuarea poluării. „De fumat te poți lăsa, dar cu poluarea nu ai ce face, dacă nu intervenim. Poluarea oferă o moarte lentă, noi nu ne dăm seama. Te ucide cronic. Intervenim prin spații verzi, prin diminuarea mașinilor, prin autobuze electrice, prin tren, metrou. Astea sunt soluțiile în orașe”, a adăugat Boc.

Începând de vineri, liniile Floreștiului care intră în programul Vinerea Verde sunt:

- M21: Bucium - Florești Cetate;
- M22: Bucium - Șesul de Sus;
- M23: Calea Florești - Luna de Sus;
- M24: Bucium - Florești/Fermă;
- M25: Bucium - Tăuți;
- M26: Cluj-Napoca- Florești Cetate.

Comenteaza