Boc îi ameninţă pe organizatorii Jazz in the Park. "E o lipsă de respect pentru banul public"

Boc îi ameninţă pe organizatorii Jazz in the Park.
Primarul Emil Boc i-a ameninţat pe organizatorii Jazz in the Park că le va retrage finanţarea.

Boc a afirmat luni dimineaţă, la Realitatea FM, că a trecut în weekend prin Parcul Central, unde a avut loc festivalul Jazz in the Park, şi că a găsit atât motive de bucurie, cât şi de dezamăgire.

"A fost una dintre cele mai reuşite ediţii. Primăria a susţinut consistent, cu peste 160.000 de lei, acel eveniment. Practic, tot ce se întâmplă în Cluj nu se întâmplă decât cu sprijinul direct sau indirect al Primăriei. Mă deranjează că unii încearcă să ascundă sprijinul Primăriei când au loc anumite evenimente şi mă refer inclusiv la Jazz in the Park. A mai existat un sponsor acolo, care a părut că el a organizat singur întregul eveniment, deşi a contribuit cât Primăria, dar Primăria nu există nicăieri. Pentru corectitudine, e bine să ştie organizatorii că cei care nu îşi vor onora de aici înainte obligaţiile, care sunt prevăzute în contractul pe care îl semnează cu Consiliul Local, ca la fiecare eveniment unde există sprijin financiar al Primăriei şi Consiliului Local să fie menţionat acest lucru, nu li se va mai face decontul şi vor fi exceptaţi de la finanţări ulterioare. E o lipsă de respect pentru banul public. A fost un amendament în Consiliul Local, ca acest lucru să se cunoască, sprijinul financiar al Primăriei şi Consiliului Local acolo unde există", a declarat primarul.

"Îmi pare rău că aşa simte domnul primar. Am încercat pe cât de mult să promovăm Primăria, care nu este doar un partener financiar pentru noi, ci şi unul strategic. Ne consultăm foarte mult cu oamenii de acolo în legătură cu producţiile din parc. Primăria a apărut în toate materialele şi pe canalele noastre de promovare ca partenerul cel mai important. Pe partea de bannere, probabil că unii dintre parteneri, care au lucrat cu agenţii de publicitate, au reuşit să fie mai vizibili. Am avut un banner cu Primăria chiar pe fusta scenei, dar au existat trupe care au cerut să îl mutăm, pentru că obstrucţiona anumite boxe. De exemplu, sâmbătă a fost acolo bannerul, dar duminică, la cererea unor trupe, l-am mutat 30 de metri mai departe, pe spatele cortului tehnic, care şi acela a fost foarte vizibil", a explicat Alin Vaida, organizator al festivalului.

Sigur, decizia de a face publicitate Primăriei şi Consiliului Local pare discutabilă, odată ce banii oferiţi ca sponsorizare provin de fapt de la locuitorii municipiului. Poate un banner pe care să scrie "Cetăţenii Clujului" ar fi mai corect decât unul pe care să figureze gestionarul banilor acestora.

Comenteaza