Boc îi amenință (din nou) pe directorii de școli. ”Vor fi schimbați”

Boc îi amenință (din nou) pe directorii de școli. ”Vor fi schimbați”
Emil Boc vrea să schimbe directorii care nu respectă o hotărâre de Consiliu Local.

Primarul Emil Boc dorește ca, pe durata vacanței, curțile școlilor să fie deschise, astfel încât copiii să aibă unde se juca. O încercare în acest sens a fost făcută și anul trecut, dar mulți directori au preferat să țină lacătul pe porți. De data aceasta, mesajul primarului este mult mai dur.

"Am hotărât să treacă Bacalaureatul, după care vom sta non-stop cu ochii pe școlile Clujului. Am văzut că unele școli au început timid să deschidă curțile, dar noi am cerut ca toate să facă acest lucru. Noi am obligat școlile printr-o hotărâre de Consiliu Local, am investit resurse - 27 de unități de învățământ au curțile recent asfaltate de RADP - și sperăm să găsim copiii acolo, nu pe alei, parcări sau pe străzi. Directorii care nu vor deschide curțile vor fi schimbați, pentru că denotă comoditate sau incapacitate managerială. Avem doi dintre cei șapte membri în Consiliile de Administrație ale școlilor, inspectorul școlar general Valentin Cuibus ne sprijină în totalitate, avem câteva pârghii să schimbăm directorii, chiar dacă ei au susținut anul trecut un concurs pe post", a spus Emil Boc.

Întrebat care sunt școlile care nu permit accesul copiilor în curți, Boc a subliniat că majoritatea și a dat un exemplu. "Eu stau la trei metri de Școala 10, iar aseară am văzut prima dată copii în curte, nu știu dacă a fost accident sau incident. Copiii se joacă acolo în sensul giratoriu", a subliniat primarul.

Comenteaza