Video Boc, despre traseul Centurii Metropolitane prin Parcul Colina: "5, 6, 7, 8 ha vor rămâne pentru zonă verde, ne asumăm finanţarea"

Boc, despre traseul Centurii Metropolitane prin Parcul Colina: "5, 6, 7, 8 ha vor rămâne pentru zonă verde, ne asumăm finanţarea"
| Foto: https://foursquare.com/

În cadrul dezbaterii online privind PUZ Centura Metropolitană de luni, 7 decembrie 2020, primarul Emil Boc a declarat că este la curent cu preocuparea clujenilor legată de parcul Colina, exprimată și în cadrul primei dezbateri, organizate în 4 decembrie 2020 şi care a durat aproape 4 ore și jumătate. Acum a venit cu o soluţie. 

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Semnatarii petiţiei Salvați Parcul Colina din Cluj-Napoca!  cer o șosea suspendată, de la sensul giratoriu de la Cora până în zona Bucium – Primăverii, sau un traseu pe drumul actual, Bucium, paralel cu această arteră și la periferia zonei Colina, cu mutarea nodului nr.7 în zona Bucium-Primăverii-Sf Ion.

"E unul dintre cele mai importante proiecte din istoria Clujului. E o dovadă de funcţionare normală a unei societăţi: experţi, societate civilă, instituţii, etc. Există acum coridorul şi de finanţare şi de funcţionare şi noi trebuie să facem totul ca să mergem mai departe. Am primit o petiţie semnată de circa 200 de clujeni, e vorba de Parcul Colina. Faţă de acestă problemă, prin care dânşii ne propun două variante de ocolire, eu am următorul punct de vedere: în primul rând, proiectul trebuie să se realizeze. Rog experţii să se pronunţe pe cele două variante expuse de ei. Ne preocupă Parcul Colina. Acolo trebuie să rămână un parc, sunt pregătit, în ce variante veţi propune voi. Dacă variantele propuse de cetăţeni nu sunt posibile, atunci eu vă spun că sunt pregătit să conservăm şi dezvolta Parcul Colina cu restul care rămâne de la centură. Şi rămân multe hectare de teren. Primăria îşi asumă achiziţionare, prin expropriere, astfel încât să putem crea adiacent centurii pe 5,6,7,8 ha spaţiu verde, de relaxare, de agrement. Nu intră în categoria fondurilor pe care le plăteşte statul pentru centură, dar noi se asumăm investiţia, pentru a avea o zonă verde mult mai frumoasă decât acum. 

Conform experţilor, variantele expuse de cetățeni nu sunt posibile tehnic şi nici varianta de traseu pentru centură nu poate fi schimbată, după ce a fost aleasă din alte 8. Riveranii nu s-au lăsat convinși de aceste explicaţii, intervenind cu argumente pro parc atât în cadrul dezbaterii, cât şi la secţiunea mesaje a dezbateroo. 

Ovidiu Cîmpean, moderatorul dezbaterii, a promis că dezvoltarea şi conservarea Parcului Colina va fi prinsă în bugetul pentru anul 2021, când vor fi demarate şi studiile urbanistice și de fezabilitate pentru amenajarea acestuia.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza