Boc, despre aprobarea Centurii Metropolitane: "Este un moment istoric. Duce Clujul la nivelul anilor 2030-2050"

Boc, despre aprobarea Centurii Metropolitane: "Este un moment istoric. Duce Clujul la nivelul anilor 2030-2050"

Primarul Emil Boc consideră că aprobarea Centurii Metropolitane este "poate cea mai importantă reușită a Clujului din ultima perioadă".

"Ieri am prezentat și în Consilul Local poate cea mai importantă reușită din ultima vreme a Clujului - aprobarea Centurii Metropolitane. Este un moment de istorie pentru Cluj pentru că este un proiect care duce Clujul la nivelul anilor 2030 – 2050", a spus Emil Boc la Napoca Live.

Primarul afirmă că aprobarea înseamnă jumătate din realizarea proiectului - "jumătate este aprobarea și jumătate implementarea".

"Degeaba vrei să implementezi dacă nu ai proiect și bani. Și invers - dacă nu ai implementarea, proiectul rămâne în faza de proiect. (...) Acum lucrăm cu Guvernul la detaliile care vizează modul de implementare, sunt două alternative: fie o va face Guvernul prin CNAIR sau să facă un protocol și să o predea Primăriei. Noi am început să ne ocupăm de exproprieri și după aceea de licitația de proiectare și execuție", a precizat Boc.

Primarul spune că sunt bani pentru realizarea Centurii.

"Mesajul extraordinar este că am reușit împreună cu Guvernul să găsim finanțarea, că nu e ușor să găsești o finanțare de 1,4 miliarde de euro în ziua de astăzi, suma este inclusă în proiectul aprobat de Guvern", a precizat edilul Clujului.

Comenteaza