Boc: "Clujul nu va avea economia închisă, nici şcolile. Apel la vaccinare" / Vaccinaţii şi cei trecuţi prin boală, liber la restaurant, sport

Boc: "Clujul nu va avea economia închisă, nici şcolile. Apel la vaccinare" /  Vaccinaţii şi cei trecuţi prin boală, liber la restaurant, sport

Emil Boc a vorbit despre noile restricţii care se aplică Clujului, oraş care a trecut de pragul de 6 la mia de locuitori.

"Clujul nu va avea economia închisă, nici România. Astăzi, la ora 15.00, se va adopta noua hotărâre de Guvern pentru noile reglementări incidente şi se va publica ordinul comun în Monitorul Oficial de funcţionare a şcolilor, indiferent de incidenţă, dat cu câteva reguli stabilite de specialişti, şi care vor sta la temelia hotărârilor pe care comitelelor judeţene le vor lua şi acolo unde incidenţa trece de 6 la mie. 

Ca să înţeleagă clujenii: în privinţa şcolilor, chiar dacă e depăşit 6 la mie, ele nu se vor închide automat. Se va trece în online o clasă sau o şcoală, acolo unde există un număr stabilit de specialişti. Acest lucru se va întâmpla începând de luni. Sunt în faţa Clujului cel puţin 13 oraşe care au o rată mai mare ca noi, iar în scenariul roşu sunt cam 30. 

La restaurante, lucrurile sunt foarte clare: nu se închid, vor funcţiona cu o capacitate de 50% şi toate persoanele care vor intra trebuie să fie vaccinate. La nunţi, botezuri, se vor desfăşura între 17-24, cu 50% din capacitatea spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, vaccinate sau trecut prin boală. Nu se admit testele PCR sau antigen. La fel şi la cinema, activităţi culturale, concerte, festivaluri publice sau private. La fel şi sălile de fitness, rămân deschise pentru vaccinaţi sau cei care au trecut prin boală. Mitingurile, în aceleaşi condiţii. 

Cam acestea sunt cele mai importante prevederi ale hotărârii de Guvern. Concluzie: vaccinarea este cheia pentru revenirea la normal. Danemarca nu mai are frică de restricţii, pentru că are rată de vaccinare de peste 90%, au o viaţă normală. În Belgia, şcolile au fost închise o singură săptămână de la începutul pandemiei. Nicio ţară, în afară de Bulgaria, nu a închis şcolile mai mult. Apel la vaccinare", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

 

Comenteaza