Boc, către clujenii "traşi pe sfoară" de dezvoltatorii imobiliari: "Trebuie mai mult curaj din partea celor care cumpără, să îi acționeze în judecată"

Boc, către clujenii "traşi pe sfoară" de dezvoltatorii imobiliari: "Trebuie mai mult curaj din partea celor care cumpără, să îi acționeze în judecată"
| Foto: Primaria Cluj-Napoca

Primarul Clujului, Emil Boc, îi sfătuieşte pe clujeni să fie mai atenţi când vine vorba de dezvoltatorii imobiliari de la care achiziţionează locuinţe, iar pe cei "traşi pe sfoară" îi îndeamnă să îşi revendice drepturile în instanţă.

În ianuarie 2021, edilul Clujului avea un mesaj pentru cei care au luat apartamente neautorizate în municipiu, plecând de la exemplul blocului de 6 etaje de pe Traian 58-62 dezvoltat de de la SOLARIS REAL ESTATE (ulterior primind votul consilierilor locali pentru planul urbanistic de detaliu, n. red): "Cine nu deschide ochii, deschide punga.

Cine cumpără proiecte în orb, îşi asumă un risc uriaş. Avem proiectul de pe Fabricii. Oamenii au dat un ban şi acum plâng pe la uşi că proiectul nu a putut fi autorizat, este ilegal. Îţi asumi un risc. Noi nu putem controla ce se întâmplă pe piaţa liberă, putem spune doar: nu daţi banii până ce nu vedeţi actele autorizate de la primărie!". 

Acum, mai precis în şedinţa forului local din 26 mai, Valentin Maior a intervenit pentru a întreba autorităţile ce le recomandă locuitorilor din zona Mihai Românu nr. 5, din cartierul Bună Ziua, unde dezvoltatorul imobiliar le-a promis locuri de parcare, dar nu le-a dat.

''Este acolo un imobil care are și un proces în spate, care a fost câștigat, pentru că imobilul a fost prevăzut cu parcări la parter, nu există subsol, dar au fost construite apartamente, și se primesc amenzi pentru parcare, de ceva timp. Poliția locală se supune și acordă penalizări și populația din zonă nu are locuri. Ce pot cetățenii să facă?”.

Primarul Emil Boc i-a îndemnat pe proprietari să își revendice drepturile în instanţă. "Să se ducă la cel de la care au cumpărat și să vadă ce au cumpărat. Dacă au cumpărat apartament cu loc de parcare, să îl ceară de la proprietar. Să îl dea în judecată, dacă l-au păcălit. Trebuie mai mult curaj din partea celor care cumpără: să îi acționeze în judecată pentru vicii ascunse sau pentru deturnarea scopului inițial al lucrărilor efectuate".

Edilul a promis un nou control. 

Comenteaza