Boc amenință autoritățile de la București care blochează digitalizarea Clujului

Boc amenință autoritățile de la București care blochează digitalizarea Clujului

Primarul Clujului, Emil Boc, a amenințat că, la 1 iulie, va prezenta public lista instituțiilor care se opun digitalizării orașului pe care-l administrează, refuzând să primească documentele semnate electronic.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

„Vă rog, creați cadrul instituțional, infrastructura aferentă, pentru autoritățile publice, să poată primi în semnătură electronică documentele pe care le emitem. Legea aceasta este în vigoare de vreo jumătate de an. Eu, la 1 iulie am să prezint lista cu toate autoritățile care spun «nu», am primit deja de la câteva. De la 1 iulie noi vă vom transmite doar în format digital documentele. Deja de la o parte (din autorități – n.red.) am primit răspunsuri că nu pot, că nu le-a dat STS-ul aprobarea, că nu au nicio conexiune.

Nici mie nu mi-a dat nimeni semnătura electronică, am făcut procedură administrativă, am instruit funcționarii, muncim 4 ore pe zi să luăm fiecare act pe care îl emite primăria în raport cu fiecare autoritate a statului să stabilim dacă intră în prevederea legală, dar nimeni nu respectă”, a declarat Boc, citat de newsweek.ro.

„Astăzi, cetățeanul este la mijloc. Noi îi emitem în format digital, dar nu îi recunoaște cealaltă autoritate, și ajunge înapoi la primar. Din nefericire, mi-am dat seama că și reforma administrativă se face mai ușor de jos în sus. S-a ratat o șansă de sus în jos. Ne-am propus ca în acest an să interconectăm toate bazele de date care încă sunt disparate, cu cei de la Finanțe, cu cei de la Patrimoniu, cei de la Camera Fondului Funciar, cei de la Achiziții, cei de la Spații Verzi, cei de la Registrul Agricol, astfel încât să preia informația din baza de date, pe principiul “o singură dată și într-un singur loc”, a arătat Boc

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza