Boc a dezvăluit cât costă amenajarea celor 13 centre de vaccinare din Cluj-Napoca

Boc a dezvăluit cât costă amenajarea celor 13 centre de vaccinare din Cluj-Napoca

Județul Cluj va avea, în total, 30 de centre de vaccinare pentru imunizarea populației împotriva COVID-19, dintre care 13 în Cluj-Napoca.

Primarul Emil Boc spune că amenajarea celor 13 centre de vaccinare care vor funcționa la Cluj-Napoca va costa în jur de 5 milioane de euro.

În calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, edilul Clujului a avut un schimb dur de replici pe tema campaniei de vaccinare, cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după ce primarii fost lăsaţi să organizeze, să doteze centrele de vaccinare și să asigure plata personalului fără să primească niciun ban de la Ministerul Sănătății. 

"Orice ministru ar trebui să știe că nu poți să stabilești sarcini fără să dai bani. Sarcini suplimentare se dau dacă ai alocată resursă suplimentară. Asta nici măcar nu într-un proiect de ordonanță de urgență a guvernului (OUG), nici într-un extemporal la dirigenție la clasele I-IV nu se face", a spus Emil Boc, la Digi 24.

OUG care ar asigura sumele necesare înființării centrelor de vaccinare este încă în stadiu de proiect la executivul de la București. Centrele ar trebui să fie gata până pe 15 ianuarie, dată după care începe etapa a doua a vaccinării împotriva COVID-19.

Edilul Clujului a anunțat, la finalul anului trecut, că fiecare cartier al Clujului va avea cel puțin un centru de vaccinare.

Iată locațiile acestora:

Cartier Mănăștur 

Școala I. Creangă, Aleea Peana nr. 4

Școala I. Hațieganu, str. G. Alexandrescu nr. 16

 Școala Liviu Rebreanu, str. Moldoveanu nr. 1

Cartier Mărăști

Școala A. Vaida Voievod, str. Oltului nr. 83

Colegiul Tehnic A. Saligny, Bd. 21 Decembrie

Cartierele Gheorgheni, parțial Bună Ziua

Colegiul Tehnic Transporturi Transilvania, str. Bistriței nr. 21

Cartier Zorilor și Europa

Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, structura nr. 1, Calea Turzii nr. 140/142

Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, structura nr. 2, str. Zorilor nr. 27

Cartier Grigorescu

Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, str. A. Vlahuță nr. 42- 44, corp 2

Cartier Gruia

Școala Horea, strada Horea nr. 19A

Cartier Someșeni

Școala Traian Dârjan, str. Traian Vuia nr. 76

Alte două centre de vaccinare vor funcționa în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului CFR Cluj (Policlinica CFR), pe str. Republicii nr. 28, și la Centrul Medical Unirea din rețeaua privată de sănătate Regina Maria, pe str. Observatorului 1-3.

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat în 27 decembrie, iar de atunci și până marți, la Cluj au fost vaccinate 10.082 de cadre medicale. În cea de-a doua etapă de vaccinare vor fi incluse persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice și angajații care lucrează în domenii esențiale.

Cei care vor să se imunizeze se vor putea programa de vineri, ora 15:00, pe platforma dedicată, prin telefon sau prin medicii de familie.

VEZI Cine se poate vaccina anti-COVID în faza a doua. Bolile cronice care au fost incluse pe listă și Când se dă startul programărilor pentru etapa a doua de vaccinare și cum se procedează.

Comenteaza