Boc a chemat Supercom la discuții: "Le-am explicat că până până ce ultimul cetățean al Clujului nu este mulțumit, nici eu nu sunt mulțumit"

Boc a chemat Supercom la discuții: "Le-am explicat că până până ce ultimul cetățean al Clujului nu este mulțumit, nici eu nu sunt mulțumit"

Firma bucureșteană Supercom, care se va ocupa de ridicarea gunoaielor menajere din tot județul Cluj în următorii 10 ani, nu a reușit încă să-i mulțumească pe clujeni.

Se împlinesc două luni de zile de când Supercom se ocupă de salubritatea menajeră din Cluj-Napoca, însă clujenii  încă nu sunt pe deplin mulțumiți de prestarea serviciilor companiei. 

"Am avut o discuție luni cu concucerea Supercom, i-am chemat în mod special la Primărie unde le-am explicat, și am discutat foarte calm și așezat, că până până ce ultimul cetățean al Clujului nu este mulțumit, nici noi nu suntem mulțumiți și că în continuare așteptăm ca eforturile lor să se ridice la nivelul așteptărilor Clujului.

Le-am atras atenția, de asemenea, că după ce ridică gunoaiele de la punctele gospodărești lasă o mizerie de nedescris acolo și le-am spus că trebuie să măture și să lase locul curat, nu cu mizerie în preajmă, ca și cum ar fi trecut vandalii pe acolo, le-am pus și această problemă pe masă", a spus Emil Boc, miercuri, la Napoca Live.

Totuși, edilul Clujului apreciază faptul că Supercom a acceptat să reamplaseze pubelele de tip clopot pentru colectarea selectivă, cu toate că "nu aveau această obligație în contract".

"Au făcut un pas bun, pentru că au acceptat, de exemplu, acele clopote, care erau săptămânile trecute în oraș, le-au spălat și au început deja să le amplaseze în anumite zone importante din oraș, pentru colectarea selectivă, le veți vedea în oraș, în următoarea lună toate vor fi amplasate. Ei nu aveau această obligație în contract, acelea erau produsul unui contract între firmele vechi și un alt operator, ei s-au implicat și au venit cu această abordare pozitivă. Am apreciat și le-am spus că 'e foarte bine, e un semn bun că doriți să contribuiți la procesul de colectare selectivă.' Am insistat foarte mult pe această componentă ca mașina de hârtie să ridice hârtia, mașina de deșeuri să ridice deșeuri și nu mașina de deșeuri să le ridice pe toate la pachet", a precizat primarul. 

Unde poți vedea când ți se ridică gunoiul

Programul de colectare a deșeurilor menajere și reciclabile (hârtie/carton, plastic/metal, sticlă) poate fi consultat atât pe site-ul Supercom (sau la nr. de telefon 0264/954), cât și pe cel al Primăriei Cluj-Napoca, la secțiunea salubritate menajeră

Firma bucureșteană Supercom va ridica gunoaiele menajere din tot județul Cluj pentru următorii 10 ani. Este vorba despre toate cele trei loturi – Cluj-Napoca/Huedin, Gherla/Dej și Turda/Câmpia Turzii, fiecare cu comunele din jur, dar și operarea CMID – centrul de management integrat al deșeurilor. Licitația a fost organizată de Asociația de dezvoltare intercomunitară ECO Metropolitan, din care face parte Consiliul Județean Cluj și primăriile.

În vederea asigurării unei monitorizări mai eficiente și centralizate a problemelor, clujenii sunt rugați să utilizeze aplicația Timestamp Camera (gratuit din AppStore sau Google Play) și să transmită pe Whatsapp la nr. 0770247631 doar poze de la locul sesizării! Sesizările pot fi făcute și telefonic (sunt 3 operatori disponibili la dispecerat) sau prin email: cluj@supercom.ro.Operatorul are la dispoziție maxim 24 de ore să remedieze problemele semnalate de către cetățeni prin mail sau aplicație, altfel va fi sancționat.

loading...
Comenteaza