Blocurile care l-au făcut pe Boc să ceară Masterplan pentru Muncii, ca să nu se mai construiască că în Coreea de Nord, revin pe masă urbaniștilor

Blocurile care l-au făcut pe Boc să ceară Masterplan pentru Muncii, ca să nu se mai construiască că în Coreea de Nord, revin pe masă urbaniștilor

PUZ-ul pentru ''Ansamblu multifuncțional și instituții publice'', stradă Bd-ul. Muncii, f.n, va fi discutat de urbaniștii din primărie, săptămâna această. Beneficiarul proiectului este DIF URBANO CONSTRUCT SRL, iar proiectant ATELIER RVD SRL.

 

''Acest document prevede transformarea zonei industriale din zona Bulevardului Muncii printr-un proces evolutiv, intr-o zona multifunctională a orașului cu dotari diverse inclusiv locuire si cu solutii de intoarcere a orientării orașului către Someș. Ca prima etapa de dezvoltare facila este urbanizarea zonelor de tip greenfield rămase neconstruite printre teritorii de industrie dezafectată. Fiind un prim proiect in zona, acesta se va dezvolta ca un proiect imbrățișand toate principiilde de dezvoltare ale vizunii Masterplanului din 2022''.

Parcela 1 - teren constructii = 12 577,5 mp, se propunea realizarea unei cladiri cu regim de inaltime (1-2S)
+P+Mz+8E, cu parter extins, cu urmatoarele functiuni:
- subsol 1 / 2 - parking auto, anexe
- parter - supermarket, servicii, birouri
- etaje - locuire colectiva
- accesele auto si pietonale se vor realiza din strada nou creată
- parcarea autovehiculelor se va realiza in parkingul subteran (1-2S) si partial suprateran

Parcela 2 - teren constructii = 2 000 mp, se propune realizarea unei grădințe - regim de inaltime S/D + P+1

Parcela 3 - teren constructii = 13 610,1 mp, se propunea realizarea unei ansamblu de cladiri cu regim maxim de inaltime (1-2S)+P+Mz+12E, cu parter extins, cu urmatoarele functiuni:
- subsol 1 / 2 - parking auto, anexe
- parter - servicii, comert, birouri
- etaje - locuire colectiva
- accesele auto si pietonale se vor realiza din strada nou creată
- parcarea autovehiculelor se va realiza in parkingul subteran (1-2S) si partial suprateran

Parcela 4 - teren drum si spatii verzi = 4 929,9 mp, se propune realizarea lucrărilor pentru un drum de 18m cu profil conform PUG/Masterplan Bd-ul Muncii

Total locuri de parcare propuse:
Etapa 1: 260 locuri
Etapa 2: 395 locuri

Accesele pietonale se vor realiza atat din Bd-ul Muncii cat si din str. nou creată. Accesele auto se vor realiza strict din str. nou creată: ''Se propune reconfigurarea infrastructurii rutiere prin: Largirea bd-ul Muncii in zona investitiei, realizarea unei statii de autobuz si a unei intersectii semaforizate, Realizarea unui drum de legătura N-S conform masterplan cu profil de 18 m''.

In martie 2021, proiectul prezentat de Arhimar Serv, în cadrul ședinței Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) l-a făcut pe edilul Emil Boc să ceară arhitecţilor un masterplan pentru zona dintre Bulevardul Muncii și Someș, ca să nu se mai construiască "ca în Coreea de Nord”.

”Un masterplan pe aproximativ 300 de hectare în zona Bulevardului Muncii, în aria industrială. Acesta va stabili exact circulațiile, zonele de activitate industrială, zonele de locuire, bulevardele, conexiunile, parcurile, creșele, grădinițele. Această lucrare ar pune ordine în dezvoltarea acestei zone pe următorii 20 de ani", a spus edilul, care a catalogat proiectul prezentat de Arhimar ca “în Coreea de Nord" sau "parcă suntem în Florești".

Consilierii locali au votat, în ședința din 7 iunie 2022, masterplanul pentru zona de nord a Clujului. Vorbim despre o suprafață de 450 de hectare, din care doar 18% este ocupată de construcții. Proiectul este realizat de Atelier RVD. MAI MULTE AICI!

Comenteaza