Blocuri de până la 9 etaje, cu peste 300 de apartamente, în consultare publică. În ce zonă se vor construi

Blocuri de până la 9 etaje, cu peste 300 de apartamente, în consultare publică. În ce zonă se vor construi

Un proiect imobiliar de mari dimensiuni, din zona industrială a Clujului, a fost pus în consultare publică. Conform acestuia, se vor construi șase blocuri cu 323 de apartamente, imobile de 5-9 nivele și 421 de locuri de parcare în subsoluri.

Terenul se află în spatele fostei fabrici de încălțăminte Clujana. Proiectantul ansamblului este arhitectul Sorin Scripcariu, iar beneficiară firma Newline Building controlată de omul de afaceri Gicu Buzdugan, supranumit “regele betoanelor”. Deși este un proiect elaborat încă din 2019, reintră în consultare publică din pricina exprirării unor avize. După această etapă, ansamblul propus reintră în Comisia de Urbanism. 

Conform PUZ-ului se propune construirea unui ansamblu imobiliar mixt cu spații comerciale, dotări și servicii la parter, locuire (1-3)S+P+5E-8E, (1-3)S+P+2E-6E și creșă S+P+E, care urmează să fie donată ulterior Primăriei.

Accesul auto și pietonal pe amplasamentul studiat se face de pe strada Porțelanului și strada Tăbăcarilor. Străzile adiacente zonei studiate sunt străzi asfaltate, de importanță locală cu sens dublu de circulație, cu o lățime variabilă de 12-14 m, cu 7-8 m carosabil și trotuare de circa 2,5 m de o parte și alta.

În perioada 22 februarie – 8 martie 2024, publicul are posibilitatea de a transmite propuneri, sugestii, opinii cu privire la documentația PUZ, pe adresa de e-mail: registratura@primariaclujnapoca.ro sau la sediul Primăriei, Calea Moților nr.7.

Comenteaza