Blocul cu parc. Ce imobil se construieşte peste drum de Parcul Feroviarilor

Blocul cu parc. Ce imobil se construieşte peste drum de Parcul Feroviarilor
Unul după altul, constructorii se apucă de lucru în zona Pieţei Abator, gândită de urbanişti ca una de „regenerare urbană".

Peste drum de Parcul Feroviarilor, care urmează să intre în domeniul public al municipiului şi să fie modernizat, se construieşte un bloc de şase etaje. Zona a fost gândită în planul urbanistic general ca una de „regenerare urbană", aşa încât casele lasă loc clădirilor cu multe etaje.

Să rememorăm. Pe aceeaşi latură se construieşte ansamblul Beauciel, al EBS Real Estate, cu două corpuri de clădire cu parter, cinci etaje şi unul retras. Dincolo de str. Anton Pann, există două proiecte de amploare, ambele pe terenuri care i-au aparţinut în trecut omului de afaceri Paszkany Arpad: cel care prevede construirea unui bloc cu 22 de etaje, al fraţilor Mărghitaş (fiii fostului rector al Universităţii de Ştiinţe Agricole Liviu Mărghitaş, suspectat, dar nejudecat de infracţiunile de abuz în serviciu şi de luare de mită în dosarul „Şapca verde" în favoarea SC Polus TCI SRL, controlată de - aţi ghicit - Paszkany), altul care imaginează un mall - Oxygene - de 37.000 mp şi trei turnuri de 17 etaje, dezvoltat de familia omului de afaceri clujean Ştefan Gadola. Brusc, zona va fi populată de câteva mii de persoane cu câteva mii de autoturisme.

Revenind la proiectul de pe A. Pann nr. 36, acesta este dezvoltat de societatea Marina Properties Construct SRL. Patron este Alexandru Marina, care susţine că a lucrat opt ani în construcţii în Statele Unite. Autorizaţia de construire este obţinută în numele lui Marina şi al soţiei, Viorica, respectiv a familiei Eugenia şi Vasile Bud. Alexandru Marina şi Eugenia Bud au fost asociaţi în Marina Properties Construct până în luna mai 2017, după care femeia şi-a cesionat părţile sociale.

La fel a făcut şi un alt acţionar, Gheorghe Mureşan, cel care deţine o cunoscută carmangerie din Cluj. Conform autorizaţiei de construire, eliberată la final de lună iunie, investiţia în acest proiect trece de cinci milioane de lei. Durata de execuţie pentru proiect este de 36 de luni. "Vor fi 48 de apartamente și cinci spaţii comerciale", a transmis constructorul.

Inedit este că cei de la Marina Properties Construct au publicat încă din februarie, pe reţeaua de socializare Facebook, două variante ale proiectului şi i-au invitat pe utilizatori să aleagă. Una dintre planşe închipuie clădirea cu vopsea albă, cealaltă, cu cărămidă aparentă. Judecând după părerile exprimate, dar şi după fotografia de pe panoul de informare instalat pe şantier, câştig de cauză a avut cărămiziul.

Image and video hosting by TinyPic

Marina Construct a mai dezvoltat blocuri în Floreşti, dar şi în Cluj, în cartierele Mărăşti şi Între Lacuri. În cartierul Bună Ziua a construit un duplex. Societate a scos la vânzare apartamente inclusiv pe portalul olx.ro (la 1.200 de euro metrul pătrat), dar nu pentru proiectul din Abator. Locuinţele sunt prezentate ca predate finisat, cu încălzire în pardoseală, plase de ţânţari, gresie şi faianţă în băi, sistem de alarmare la incendiu, interfon, cablu TV şi internet.

Citeşte şi: Un ciorchine de "zgârie nori". Zona unde se construiesc trei clădiri de peste 18 etaje şi un mall

Comenteaza