Blocul cu 140 de apartamente de pe Someşului revine în Comisia de Urbanism

Blocul cu 140 de apartamente de pe  Someşului revine în Comisia de Urbanism

HEXAGON CITY, prin arhitecții de la Arhimar, vor ridica un bloc la intersecția strazilor Someşului cu Lalelelor, în zona Piața Abator din Cluj-Napoca. Proiectul va fi rediscutat în sedința de urbanism, de marți, 5 octombrie 2021.

''Tema de proiect propune demolarea constructiilor existente si construirea unui ansamblu cu  functiuni mixte de tip subcentral: locuire colectiva, activitati administrative, de administrarea  afacerilor, financiar-bancare, tertiare, culturale, de invatamant, de sanatate de turism, amenajari  exterioare, imprejmuiri, racorduri si bransamente. Imobilul nou va dispune de un parking subteran cu  doua niveluri, functiuni mixte la parter si etajul 1, si locuire colectiva in restul etajelor. Pentru  realizarea acestora, premergator va fi realizata organizarea de santier'', se arata in documentatia publicata de municipalitate.

Regimul de inaltime al constructiei va fi: 2S+P+5E+Er. Corpul de pe coltul de Sud-Vest  care va deveni pe viitor volumul dominant al intersectiei, va avea regimul de inaltime de  2S+P+6E cu o inaltime maxima de 25.50m. Accesul auto pe amplasament se va realiza pe latura estica de pe strada Lalelelor printr-un  gang. Rampa auto care va cobori spre subsol va avea 6 m latime, gabarit permisiv pentru trecerea  si manevrarea a doua masini.  Intersectia amintita se va semaforiza, anterior receptionarii lucrarilor de construire imobil.  Largirea intersectiei se va realiza inainte de inceperea constructiei

Necesarul de parcari : 140 apartamente 140 loc. parcare
Su vanzare spatii commerciale aprox. 770mp 24 loc. parcare
Locuri de parcare publice relocate 7 loc. parcare
Total necesar : 171 loc parcare

Vor fi si 156  locuri de parcare pentru biciclete. Accesul pietonal in cladire se va realiza pe latura sudica si estica a parcelei atat din strada  Somesului cat si din strada Lalelelor.

Hexagon City SRL, beneficiarul proiectului de pe Someşului 15-21, face parte din grupul de firme Hexagon, deţinut de oamenii de afaceri de Florin Mariş şi Raul Ciurtin. Grupul a vândut clădirile de birouri Vivido Business Center, Advancity Business Center și Cube Office din Cluj-Napoca. Spaţiile au fost achiziţionate pentru 30 de milioane de euro de către Ideal Projects Services București.

Proiectul a mai fost in fata comisiei de urbanism a orasului, iar vecinii viitorului imobil sunt îngrijorați că vor fi sufocați de trafic. Discuțiile din comisia de urbanism au fost foarte aprinse, un număr mare de vecini fiind prezenți pentru a-și exprima nemulțumirile vizavi de proiectul realizat de Arhimar.

Comenteaza