Blocaj pe culoarul velo de pe mal de Someş,Gilău - Bonţida. Boc: "Avem deschidere la Ministrul Mediului, Tanczos Barna''

Blocaj pe culoarul velo de pe mal de Someş,Gilău - Bonţida. Boc: "Avem deschidere la Ministrul Mediului, Tanczos Barna''

Blocaj pe traseul viitorului culoar de mobilitate pietonală și pentru bicicliști, pe mal de Someş, de la Gilău la Bonţida. Legea interzice orice fel de amenajare în zona Muzeului Apei din Floreşti.

Edilul spune că a vorbit cu Ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi că a găsit deschidere pentru o vizită în teren şi, posibil, în viitor, o modificare a legislaţiei, pentru ca acea zonă să poată fi folosită de clujeni, dar fără niciun fel de amenajare în zona de blocaj. "Aici este o problemă mare, pentru că avem o barieră legislativă, dar vor fi totdeuana soluţii", a spus Boc, la ZIUA LIVE. 

Primarul a declarat, în februarie 2021, că a propus un culoar de mobilitate pietonală și pentru bicicliști care să urmeze cursul râului Someș. ”Pe malul Someșului să avem un culoar de mobilitate pietonală și velo, de la Gilău până la Apahida și apoi până la Bonțida. Crem să creăm o alternativă, folosind malurile Someșului pentru acest lucru. Asta înseamnă că toți cei din comunele limitrofe trebuie să includă acest lucru în Planul Urbanistic, așa cum Clujul deja a făcut. Noi chiar avem proiecte în derulate: platoul Sălii Sporturilor, parcul Armătura”.

Comenteaza