Bihorenii modernizează drumului Padiș – Ic Ponor cu 100 milioane de lei

Bihorenii modernizează drumului Padiș – Ic Ponor cu 100 milioane de lei

Aleșii din Consiliul Județean Bihor au aprobat indicatorii tehnico-economici ai proiectului de modernizare a drumului județean DJ 763 Padiș – Ic Ponor, menit să contribuie la dezvoltarea turismului în partea muntoasă a Bihorului, dar și să lege mai bine zonele turistice de aici cu cele din județele Alba și Cluj.

Modernizarea acestui drum a fost propusă de președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, în această vară, iar proiectul face parte, de altfel, dintr-un portofoliu cu care și consiliile județene din Alba și Cluj vor promova Apusenii, împreună cu Bihorul, ca destinație turistică sub brandul „Țara de piatră. Paradisul carstic al României”, scrie ebihoreanul.ro

Conform hotărârii adoptate marți, în baza unui studiu de fezabilitate întocmit de SC Aquacons SRL Oradea, drumul de 9,74 kilometri de pe platoul Padiș va fi modernizat până la limita cu județul Cluj. Valoarea totală estimată a investiției variază între 108,299 milioane lei (cu TVA inclusă) și 119,026 milioane lei (tot cu TVA), în funcție de soluțiile de proiectare și execuție ce urmează să fie stabilite prin proiectul tehnic.

Etichete
Comenteaza