Benzile reversibile, îngropate. Se instalează semafoare inteligente

Benzile reversibile, îngropate. Se instalează semafoare inteligente
Traficul pe DN1 în Floreşti se va robotiza. Vom vedea dacă se va şi fluidiza.

Primăria Floreşti are programată marţi licitaţia pentru semaforizarea DN1. Cum traficul e un calvar, soluţia unor semafoare inteligente a fost găsită ca unica soluţie de şefii comunei.

„Marţi avem licitaţia. Vom pune semafoare la intersecţia cu strada Cetăţii, în intersecţia decalată cu Someşului/Poligonului şi la strada Plopilor. Va trebui de asemenea să reglementăm circulaţia în sensul giratoriu din centrul comunei", a spus primarul Horia Şulea, care a adăugat că semaforizarea va fi „inteligentă", astfel încât să existe aşa-zia undă verde.

În plus, în circa o lună, în Floreşti vor apărea două sensuri giratorii noi. „Ne-am înţeles cu reprezentanţii Direcţiei de Drumuri şi Poduri să construiască sensuri giratorii noi, unul la ieşirea din comună spre Gilău şi altul în apropiere de intrarea în Cluj-Napoca", a dezvăluit primarul.

Odată cu aceste măsuri, proiectul benzii reversibile a fost îngropat. Dimineaţa, timp de circa două ore, pe DN1 urma să se circule pe trei dintre cele patru benzi spre Cluj, iar după-amiază, pe trei benzi spre Floreşti. „Am o adevărată spaimă cu ce s-ar putea întâmpla", a mărturisit primarul Horia Şulea. Despre riscurile pe are le presupunea introducerea benzii reversibile au vorbit şi specialiştii, care au explicat că indisciplina tradiţională a şoferilor români ar putea duce la accidente grave.

 

Comenteaza