Bătălia Aeroport - CJ pentru Consiliul de Administrație, tranșată

Bătălia Aeroport - CJ pentru Consiliul de Administrație, tranșată
| Foto: Arhiva

Curtea de Apel Cluj a respins recursul Consiliului Județean (CJ) Cluj împotriva unei sentințe din iunie 2019, prin care hotăra că schimbarea membrilor Consiliului de Administrație de la Aeroportul Internațional "Avram Iancu" Cluj a fost ilegală.

"Respinge recursurile declarate de JCj și CJ Cj, DP și GV împotriva sentinței civile nr. 1391 din 12.06.2019 pronunțată în dosarul nr. 951/117/2019 al Tribunalului Cluj. Respinge ca tardiv recursul declarat de RAD împotriva aceleiași sentințe. Respinge recursul incident formulat de CD-I, ZG, FC-P, MF, PI, OV, TL. Decizia este definitivă", se arată în hotărârea instanței, pronunțată astăzi.


Curtea de Apel Cluj menține, astfel, hotărârea atacată care anulează HCJ prin care trei membri noi au fost numiţi în CA. Este vorba de Daniel Persu, Diana Rădulescu şi Valentin Grigoriu.

Numirea acestora a avut loc la începutul anului, când preşedintele CJ a reușit să schimbe componenţa CA al Aeroportului Cluj, din a doua încercare. Proiectul de hotărâre 33/2019, prin care Irimie Popa, Viorel Federiga, Ioan Pop şi Agnes Konnert au fost înlocuiți în Consiliul de Administrație al aeroportului cu Daniel Persu, Diana Rădulescu şi Valentin Grigoriu a fost aprobat de plenul CJ în februarie, deși nici comisia pentru buget-finanțe, nici cea pentru patrimoniu nu au întrunit cvorumul necesar pentru emiterea unui aviz (pozitiv sau negativ) referitor la proiectul de hotărâre. 

Proiectul a fost supus totuși la vot, în lipsa celor două avize de la comisiile de specialitate. Proiectul a trecut cu 23 de voturi "pentru", 1 "împotrivă", iar 11 consilieri nu au votat.

Comenteaza