Bani europeni pentru modernizarea unei școli speciale din Cluj

Bani europeni pentru modernizarea unei școli speciale din Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Consiliul Județean Cluj a atribuit și semnat contractul privind lucrările de construcții și instalații în cadrul proiectului „Creșterea eficienței energetice în clădirea Școlii Gimnaziale Speciale – Centru de Resurse și Documentare privind Educația Incluzivă/Integrată”.

Aflată sub autoritatea forului administrativ județean, unitatea de învățământ special este situată pe strada București, la numărul 32.

„Mă bucură faptul că putem asigura elevilor cu cerințe educaționale speciale, cu ajutorul banilor europeni, condiții optime de studiu. Beneficiile acestei investiții vor consta atât în îmbunătățirea condițiilor de derulare a procesului instructiv-educativ cât și în scăderea cheltuielilor de funcționare a școlii.”

Finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, proiectul are o valoare de 6.255.506 lei fără TVA. Obiectivul general al acestuia vizează îmbunătățirea confortului termic și reducerea consumurilor anuale de energie primară și, implicit, a cheltuielilor cu combustibili.

Conform reprezentanților forului județean, termenul de execuție a lucrărilor este de maxim 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere.

Comenteaza