Bani europeni pentru 12 clase noi şi o sală de sport, la "Avram Iancu"

Bani europeni pentru 12 clase noi şi o sală de sport, la
În curtea Liceului Avram Iancu se munceşte intens la un nou corp de clădire şi la o sală de sport.

16 săli noi, dintre care 12 vor găzdui clase pentru elevi, va avea noua clădire care se ridică în curtea Liceului Avram Iancu. Imobilul va mai avea o sală profesorală şi o bibliotecă. La aceasta se adaugă o sală de sport cu vestiare. Primăria clujeană a angajat lucrările din bani europeni.

"Noile construcţii de la Liceul Avram Iancu se fac pe fonduri europene. Practic, aceste lucrări erau pe lista de rezervă, dar Primăria a decis să le acceseze chiar dacă abia anul acesta a fost semnat contractul, pentru a economisi bani.

De aceea am solicitat Ministerul Dezvoltării Regionale să ni le aprobe. Le mulţumim constructorilor, care deşi aveau termen de finalizare a lucrărilor aprilie 2016, s-au angajat să le termine anul acesta, pentru a ne încadra în acest exerciţiu fiscal", a declarat primarul Emil Boc.

Toate clasele vor fi dotate, tot din fonduri europene, cu bănci, catedre şi 160 de calculatoare.
"Noi avem în total 1.113 elevi. Din păcate, din lipsa spaţiului, clasele a doua, a treia şi a patra veneau de după-amiază. După terminarea noii clădiri, avem certitudinea că nu va mai fi nevoie de cursuri de după-amiază", a spus directoarea liceului.

Investiţia de la "Avram Iancu" este de 11,2 milioane de lei, dintre care 8,7 milioane vin de la Uniunea Europeană. În proiect mai sunt modernizate două unităţi şcolare, "Ion Agârbiceanu" şi "Mihai Eminescu", iar investiţia totală este de 62 de milioane de lei. "Lucrările la celelalte două licee nu vor fi terminate anul acesta", a explicat primarul.

 

Comenteaza