Bandă dedicată pentru autobuze în Mănăştur

Bandă dedicată pentru autobuze în Mănăştur
Banda dedicată pentru transportul în comun pe latura Est-Vest ar urma să fie extinsă şi în cartierul clujean Mănăştur.

Edilul Emil Boc a declarat, în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj, că specialiştii urmează să analizeze situaţia. "Eu am intenţionat din primul moment să o introduc. Comisia de circulaţie, pe baza propunerilor specialiştilor, a propus amânarea pentru un studiu suplimentar. Aştept să facă măsurătorile şi propunerile, apoi să organizăm o dezbatere publică, aşa cum am făcut şi în cazul benzii inaugurate recent pentru ca să luăm o decizie corectă.

Deocamdată este în analiză suplimentare propunerea respectivă, după părerea mea acest demers trebuie dus până la capăt pentru a avea eficienţă deplină. Recunosc că este o zonă extrem de complicată pe Moţilor, cu cât venim mai spre centru se îngustează benzile de trafic, dar specialiştii vor găsi soluţii aferente". 

Amintim că banda dedicată mijloacelor de transport în comun, care are o lungime de 1,6 km,i pleacă de la biserica Sf. Petru (Mărăşti) și ajunge până la primărie (centru) a fost deschisă circulaţiei luni, 21 august. S-a realizat la bordură, în locul parcărilor care au fost desființate. Noua reglementare de circulație a impus și interzicerea virajului la dreapta de pe B-dul 21 Decembrie 1989 pe strada Paris.

Parcările desființate au fost relocate în parcarea de pe strada Năvodari, respectiv pe strada F. Joliot Curie (unde, odată cu instituirea sensului unic, au fost marcate și parcări pe ambele părți ale străzii). Precizăm faptul că au fost realizate 256 de locuri de parcare (pe str. Năvodari și pe str. F. Joliot Curie), în locul celor 132 desființate.

Municipalitatea recomandă conducatorilor auto care vor să ajungă în zona Gară - P-ța Abator (dinspre cartierul Zorilor) - Gheorgheni să folosească traseul P-ța Avram Iancu - str. Cuza Vodă - str. I. P. Voitești - Pod Traian, care oferă o descărcare mai rapidă, față de circulația pe strada Constanța.

De asemenea, și în Piața Avram Iancu- latura estică s-a dedicat o bandă transportului în comun, în prelungirea celei existente în Piața Ștefan cel Mare pe sensul de mers dinspre Piața Cipariu spre B-dul 21 Decembrie 1989.

Comenteaza