Banda dedicată îi încurcă pe taximetrişti. Ce soluţii propune Primăria

Banda dedicată îi încurcă pe taximetrişti. Ce soluţii propune Primăria
Apar şi primele nemulţumiri legate de introducerea benzii dedicate mijloacelor de transport în comun pe axa Est-Vest, pe B-dul 21 Decembrie 1989 (între stația Someșul și strada Memorandumului, la intersecția cu strada Emil Isac). Taximetriştii se plâng că nu mai au unde să oprească pentru a-i prelua sau a-i lăsa pe clienţi.

Standul de taxi din faţa Sora Shopping Center a fost mutat pe strada cu sens unic David Ferenc, însă taxiurile care staţionau, în special seara, pe strada Memorandumului, de la intersecţia cu Regele Ferdinand şi până după magazinul Rialda, nu o mai pot face. De asemenea, amintim că, odată cu pietonilzarea laturii de vest a Pieţei Unirii a fost defiinţat şi standul de taxi din zona teraselor centrale şi amenajat un altul cu ceva mai puţine locuri pe latura de est, între Bulevardul Eroilor şi strada Iulius Maniu. 

Edilul Emil Boc a declarat în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj că se gândeşte la o soluţie pentru această problemă. "Ne gândim să le dăm posibilitatea taximetriştilor să staţioneze pe banda dedicată, în zona Memorandumului, în intervalul 23.00 - 04.00, când mijloacele de transport în comun nu funcţionează. Acum nu se poate face acest lucru, vom amplasa un semn legal. De asemenea, ne gândim ca în viitor să permitem şi taxiurilor să circule pe banda dedicată". 

Soluţiile par să nu satisfacă în totalitate doleanţele taximetriştilor. "E o iniţiativă foarte bună pentru oraş, chair mă bucur dacă autobuzele vor circula mai repede. Să nu uităm însă că pe banda respectivă circulă şi autobuzul 25, care are program prelungit de noapte. Deci ora 23.00 nu este viabilă. Ce facem când vine autobuzul? Şapte, opt maşini se pornesc şi fac tura pe la Casa de Cultură a Studenţilor pentru a-i lăsa cale liberă şi ne întoarcem pe bandă şi tot aşa? Plus...ce facem în timpul zilei. Unde putem să oprim să-i lăsăm pe clienţi, turiştii vin majoritatea în centrul istoric al oraşului", a punctat un taximetrist în cadrul emisiunii 1 la 1, de marţi, la Realitatea FM Cluj. 

Şi în Piața Avram Iancu- latura estica, s-a dedicat o bandă transportului în comun, în prelungirea celei existente în Piața Ștefan cel Mare pe sensul de mers dinspre Piața Cipariu spre B-dul 21 Decembrie 1989.

Comenteaza