Banda de bus de pe Calea Florești, inaugurată oficial. VEZI regulile de circulație

Banda de bus de pe Calea Florești, inaugurată oficial. VEZI regulile de circulație

Primăria Cluj-Napoca anunță implementarea unei noi benzi dedicate transportului în comun pe Calea Florești, între breteaua de coborâre de pe str.Bucium și str. Taberei, pe o lungime de 760 ml, astfel:

– la intrarea în Cluj-Napoca dinspre Florești, o bandă este destinată pentru BUS, iar pentru traficul general sunt asigurate 2 benzi carosabile;

– ieșirea din Cluj-Napoca spre Florești se realizează pe 2 benzi carosabile;

– staționarea vehiculelor este permisă doar paralel cu bordura, pe ambele laturi ale străzii.

De asemenea, a fost revizuită instalația de semaforizare de la intersecția Calea Florești-str.Taberei în sensul amplasării unui corp de semafor pentru BUS, respectiv modificarea ciclului de semaforizare pentru prioritizarea transportului în comun. Măsura implementării noii benzi dedicate transportului în comun a fost decisă în Comisia de Circulație din data de 19 octombrie 2019.

Pe Calea Mănăștur, imediat trecerii de pietoni semaforizată după intersecția cu str. Câmpului și str.Govora, banda 1 este alocată pentru BUS. La intersecția semaforizata Calea Mănăștur -str.Tarnița -str.Govora a fost amplasat un corp de semafor pentru BUS, iar ciclul de semaforizare a fost modificat pentru prioritizarea transportului în comun.

 

Comenteaza