AVARIE MAJORĂ la conducta de apă Cluj - Dej. Mai multe localități, fără apă la robinet - VEZI LISTA

AVARIE MAJORĂ la conducta de apă Cluj - Dej. Mai multe localități, fără apă la robinet - VEZI LISTA

Alimentarea cu apă ar putea fi sistată, astăzi, în mai multe localități din județul Cluj, din cauza unei avarii apărute la rețeaua de alimentare.

O avarie majoră sa produs la conductă de alimentare cu apă Cluj-Dej, în zona de intervenție la devierea Someșului, astfel că mai multe localități, situate între comuna Apahida și municipiul Dej, ar putea rămâne fără apă la robinet. 

"Avem o avarie pe conducta care alimentează cu apă Cluj-Gherla-Dej, în zona în care se lucrează la devierea Someșului. Echipele sunt în zonă - s-ar putea să fie nevoie să sistăm furnizarea apei. Va fi afectată o arie destul de extinsă, începând de la Apahida până la Dej, toate localitățile și cele care sunt după Gherla și Dej alimentate din sistemul nostru centralizat", a declarat, în urmă cu câteva minute, la ZIUA LIVE, directorul general al Companiei de Apă Someș, Călin Neamțu.

Neamțu a precizat că, deocamdată, este apă în rezervoare și că se va încerca rezolvarea cât mai rapidă a problemei.

"Știu, este neplăcut în aceste momente de căldură, dar ne dăm interesul să rezolvăm cât mai repede (avaria - n. red.) Deocamdată este apă în rezervoare, dar, în funcție de gravitatea avariei, vom vedea peste câteva ore dacă va fi nevoie să o sistăm complet sau putem să mergem cumva deschisă la jumătate, intermitent, așa încât să nu afectăm foarte mult clienții", a completat directorul Companiei de Apă.

UPDATE 15.10: Alimentarea cu apă va fi sistată, preventiv, până cel puțin sâmbătă dimineața, la ora 8.00, în localitățile rurale dintre Apahida și Gherla.

"Avem o avarie pe aducțiunea dintre Cluj și Gherla, undeva în zona localității Sânicoara. Momentan colegii de la Operațional descoperă conducta să vedem ce este acolo - încă nu știm. A fost închisă preventiv alimentarea cu apă, de la ora 14.00 și până la ora 8.00, mâine dimineață, în toate localitățile rurale dintre Apahida și Gherla. Treptat aceste localități vor rămâne fără apă. S-ar putea să terminăm mai devreme, s-ar putea să depășim ora 8.00, depinde cât de mare este avaria... Pe moment, în municipiile Gherla și Dej este apă", a spus pentru Ziua de Cluj, Lucian Croitoru, purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someș.

Mai exact, localitățile afectate sunt: Apahida, Sânnicoară, Corpadea, Câmpenești, Sub Coastă, Dezmir, Pata, Bodrog, Boju, Cara, Moriști, Cojocna, Jucu de Mijloc, Parc Industrial Tetarom III, Jucu Herghelie, Jucu de Sus, Gădălin, Vișea, Borșa, Borșa-Cătun, Ciumăfaia, Giula, Chidea, Bădești, Răscruci, Bonțida, Iclod, Livada, Orman, Fundătura, Iclozel, Cornești, Lujerdiu, Morău, Bârlea, Tioltur, Stoiana, Luna de Jos, Dăbâca, Pâglișa, Aluniș, Ghirolt.

 

Comenteaza