Breaking news Update Video Autorizația de construire pentru Spitalul Regional Cluj a fost EMISĂ! Anunțul primarului din Florești

Autorizația de construire pentru Spitalul Regional Cluj a fost EMISĂ! Anunțul primarului din Florești

Spitalul Regional de Urgență din Cluj a primit autorizația de construire din partea Primăriei Florești. Urmează licitația de execuție a lucrărilor care va fi realizată de către ministerul Sănătății.

UPDATE: "Am semnat Autorizatia de Construire pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj", a anunțat primarul Bogdan Pivariu și pe pagina sa de Facebook.

"Mă bucur că am reușit să dăm o nouă direcție Floreștiului. Până la mandatul meu, autorizațiile de construire erau date preponderent pentru imobile care aveau ca singur obiectiv profitul dezvoltatorilor. De această dată am semnat autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Continuăm să consolidăm importanța Floreștiului în zonă și prin această investiție atât de necesară", a precizat Pivariu.

Potrivit primarului, investiția în Spitalul Regional de Urgență Cluj se ridică la 540 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional. Unitatea spitalicească se va întinde pe o suprafață de peste 150.000 mp. Va avea 7 etaje, din care 2 subterane, o capacitate de 849 de paturi, din care 81 de A.T.I. și un heliport.
Noul spital va avea și o unitate de mari arși, cu 12 paturi, din care 6 cu propria sală de operație.

"Am în plan ca în cel mai scurt timp să pot să vă dau vestea, la fel de mult așteptată, de semnare a Autorizației de Construire pentru o nouă școală, o nouă creșă, începerea lucrărilor la noul parc multifuncțional (asemănător cu cel dezvoltat de Primăria Cluj în zona Gheorgheni) și multe alte obiective importante pentru comunitatea noastră", a msi spus edilul din Florești.

UPDATE: Anunțul edilului din Florești a fost făcut la începutul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești, de joi, 27 aprilie 2023.

Vreau să vă anunț că astăzi am emis autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj. Urmează licitația pentru execuția lucrărilor” - Pivariu

Știrea inițială: Bogdan Pivariu a anunțat, la ZIUA LIVE, care sunt noutățile în legătură cu proiectul Spitalului Regional de Urgență.

„Zilele trecute au ajuns documentele la noi. Colegii de la urbanism verifică documentația. Avizele sunt complete din ce mi-au transmis. Am ținut în permanență legătura cu cei din ministerul Sănătății și țin să le mulțumesc. Astăzi, voi intra în ședință cu colegii de la urbanism pe subiectul Spitalului Regional de Urgență și voi anunța care sunt noutățile. Probabil că în această săptămână autorizația de construire va fi emisă. Adică astăzi sau mâine. Urmează licitația de execuție a lucrărilor, pentru că proiectarea este deja făcută”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.

Spitalul Regional de Urgență de la Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament.

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, ce va fi organizat, în premieră, pe centre de servicii, urmând a utiliza tehnologii medicale avansate. Estimarea este că edificarea spitalului va dura patru ani de la semnarea contractului de execuție, valoarea totală a investiției implementate prin Ministerul Sănătății fiind de 540 de milioane de euro.

Reamintim, în acest context, faptul că terenul pe care urmează să fie edificată instituția spitalicească a fost preluat de către Consiliul Județean Cluj prin Hotărâre de Guvern în anul 2012, după care forul administrativ județean și-a îndeplinit toate obligațiile asumate pentru viabilizarea acestuia. În luna noiembrie 2017 Consiliul Județean Cluj a predat acest teren către Ministerul Sănătății pentru a se putea obține de către România, prin intermediul Guvernului, finanțarea europeană necesară.

Comenteaza