Autobuzele din Florești vor veni până înspre centrul Clujului. Ce a decis Primăria în privința benzii dedicate

Autobuzele din Florești vor veni până înspre centrul Clujului. Ce a decis Primăria în privința benzii dedicate

Traseele liniilor de autobuz metropolitane dinspre Florești ar urma să fie extinse spre centrul orașului Cluj-Napoca. Comisia de Circulație din cadrul Primăriei lucreză și la implementarea benzii dedicate dinspre cea mai mare comună din țară spre oraș. 

"Lucrăm la o propunere pe termen mediu. Cei care vin din Florești cu transportul metropolitan să nu mai facă transbordarea la Bucium, ci să vină până spre centrul orașului. Acesta este obiectivul, să vedem cum îl putem realiza. Sunt multe probleme pe un asemenea demers. Înseamnă un plus de 80 de autobuze dimineața în oraș și problema este - pe unde întorc acestea - pentru a nu crea ambuteiaje majore", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

Bandă de bus Calea Florești - Mărăști

Municipalitatea dorește, de asemenea, implementarea unei benzi dedicate de autobuz de pe Calea Florești și până în Mărăști. De asemenea, s-a trimis o hârtie și la CNAIR să gândească o bandă dedicată pentru transportul în comun, măcar pentru anumite intervale orare și dinspre Florești până la intrarea în Cluj-Napoca. 

Până la a pune în practică un asemenea proiect, Comisia de Circulație din cadrul Primăriei a aprobat un prim pas: rearanjarea parcărilor oblice de pe Calea Florești. Se vor pune la bordură. 

După Florești - Mărăști, administrația clujeană ia în considerare implementarea benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun din Zorilor până în centrul orașului, via Calea Turzii. Mai multe AICI!

Comenteaza